10.1.2017 13:14

Αναζητώντας ένα σκουπίδι στους δρόμους της Σαντορίνης

Τα λεωφορεία κινούνται αδιάκοπα. Το ένα δρομολόγιο αναχωρεί μετά το άλλο. Το αεροδρόμιο δεν κλείνει, προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών έχει ανά εικοσάλεπτο. Τα κρουαζιερόπλοια προγραμματίζουν τις προσεγγίσεις τους δυο με τρία χρόνια πριν και στο λιμάνι του νησιού αράζουν τρία ή τέσσερα μαζεμένα.

Μια άλλη Ελλάδα στη Σαντορίνη, υποδέχεται σε έναν εξαιρετικά μικρό τόπο περίπου 1,5 εκ. επισκέπτες ετησίως, με μόνιμη αυξητική τάση. «Πως διατηρείται ο τόπος τόσο καθαρός;», ρώτησα, σε ανύποπτο χρόνο, τον δήμαρχο του νησιού, εντυπωσιασμένος από την εικόνα των δημόσιων χώρων

«Ήταν ο μόνιμος βραχνάς πριν κάποια χρόνια. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να ανταποκριθείς με ελάχιστους δημοτικούς υπαλλήλους καθαριότητας στις ανάγκες ενός τόσο ανοδικού τουριστικού προορισμού. Ευτυχώς, τη λύση μου την πρόσφεραν στο πιάτο οι επαγγελματίες», άρχισε να διηγείται ο κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος.

«Μια μέρα αντιπροσωπεία τους με επισκέφθηκε στο δημαρχείο. Τέρμα τα πειράματα, μου είπαν. Δεν μπορεί να ρισκάρουμε την εικόνα του νησιού απ’ την αδυναμία του Δήμου να μαζεύει τα σκουπίδια. Πήραμε όλους τους υπαλλήλους καθαριότητας και τους ορίσαμε ως αντικείμενο την καθαριότητα λίγων χωριών. Προχωρήσαμε σε συνεργασία με ιδιωτικά συνεργεία, τα οποία εποπτεύουμε και μας παρέχουν το αποτέλεσμα που διαπιστώσατε», περιέγραψε ο δήμαρχος Σαντορίνης πως έβγαλε απ’ το κεφάλι του τον μεγαλύτερο μπελά.

Η παραπάνω προ διετίας στιχομυθία κρίνεται σκόπιμο να δει το φως της δημοσιότητας σήμερα. Ως απλή συμμετοχή στον προβληματισμό των τελευταίων ημερών για την ανάγκη και το βαθμό συμμετοχής των ιδιωτών στον τομέα της δημοτικής καθαριότητας. Εκτός κι αν στη Σαντορίνη δεν ξέρουν ακόμα τι κάνουν… 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ