9.3.2012 23:37

Το αναπτυξιακό μοντέλο

Πιο γλαφυρή αποτύπωση των αιτιών που ναυάγησαν το αναπτυξιακό μοντέλο αυτού του τόπου δεν θα μπορούσε να δοθεί από το ακραίο παράδειγμα της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου. Ο – εννοείται – κατ’ εξοχήν φορέας αναπτυξιακών αντιλήψεων στο νησί μας δημιούργησε εδώ και χρόνια μια Αναπτυξιακή Εταιρεία όχι για να την εκμεταλλευτεί ως εργαλείο προώθησης πολιτικών αλλά για να διαχειρίζεται ένα ανακαινισμένο κτίριο!
Το περίφημο Σαλβάγικο χρηματοδοτήθηκε με προορισμό να μετατραπεί σε μικρό συνεδριακό κέντρο, γύρω του στήθηκε μια αναπτυξιακή δομή που ποτέ δεν λειτούργησε και, το κυριότερο, κατακρεούργησε την έννοια της ανάπτυξης μέσα στο «σπίτι της», το Επιμελητήριο.
Σήμερα, οι χρονικές δεσμεύσεις που απορρέουν από το Σαλβάγικο δεν επιτρέπουν τη διάλυση της κατ’ εφημισμόν αναπτυξιακής εταιρείας και το δούλεμα εαυτόν και αλλήλων παρατείνεται, ενώ το κτίριο παραπαίει, χωρίς κανένα απολύτως προορισμό.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ