9.3.2015 17:13

Ανακατεύει σταδιακά την τράπουλα

Στην αρχή του προσάπταμε ατολμία. Ήταν ο αρχηγός της αμούστακης ηλεκτρονικής συμμορίας που βρέθηκε από σπόντα στο τιμόνι του Δήμου. Ανέλαβε τα δημοτικά ηνία και δεν πείραξε ούτε μια τρίχα απ’ το διοικητικό μοντέλο, όπως το είχε διαμορφώσει ο Πολύδωρος. Γκρίνια πως με αναλλοίωτο το δημοτικό μηχανισμό κακώς υπάρχει προσδοκία για διαφορετικό αποτέλεσμα. Όχι αδικαιολόγητη.

Σταδιακά όμως φαίνεται ότι ο Μαν. Βουρνούς προχωρά σε σημαντικές μετακινήσεις, φτάνει σε σημείο να … παίρνει κεφάλια και μάλιστα χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι εκ μέρους των συνδικαλιστών. Πήρε υπάλληλο από την «Προμηθευτική» και τον αξιοποίησε στο Λιμενικό Ταμείο. Αποφόρτισε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. από το μόνιμο προσωπικό του και το γλίτωσε από μισθοδοσίες μηνών, οι οποίες δεν είχαν την παραμικρή για το θέατρο παραγωγή. Μετακίνησε υπάλληλο από το κρίσιμο πόστο του Τμήματος Αδειοδότησης Καταστημάτων και δεν ξέρω γω ποιες άλλες ανάλογες παρεμβάσεις δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη μου.

Ο δήμαρχος έχει αρχίσει να ανακατεύει την τράπουλα. Δεν το έκανε απότομα. Του πήρε μισό χρόνο, γιατί ήθελε να συμπεριφερθεί δίκαια, να διαπιστώσει πριν κινηθεί με τρόπο που θα μπορούσε να ερμηνευτεί καχύποπτα ως ρεβανσιστικός. Δίνει τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους υπαλλήλους να ξαναγεννηθούν, να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους σε άλλα εξίσου κρίσιμα πόστα. Κυρίως στέλνει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της εσωτερικής κινητικότητας, απολύτως αναγκαίας για να διοικηθεί καλύτερα ο Δήμος. Φτάνει να μην ολιγωρήσει ακόμα και την ώρα που θα ερεθιστεί η συνδικαλιστική ευαισθησία ορισμένων. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ