Παραπολιτικά

14/5/13 17:05

τελ. ενημ.: 14/5/13 17:05

Άμεση ανάγκη τεχνοκράτη

Την παραίτηση του σκοπεύει να υποβάλει, αν δεν το έχει κάνει ήδη επισήμως, από την προεδρεία της «Προμηθευτικής» ο Στρ. Γδύσης. Μην κακοβάλει αυτόματα ο νους σας. Ο Στρατής έχει τόσο φόρτο εργασίας στο γραφείο του, που αντιλαμβάνεται ότι αδυνατεί να φέρει εις πέρας, όπως εκείνος επιθυμεί, το ρόλο του προέδρου της Εταιρείας.

Αργά ή γρήγορα η παραίτηση Γδύση θα γίνει αποδεκτή από το δήμαρχο, οπότε ανακύπτει ζήτημα αναπλήρωσης του. Τα οικονομικά της «Προμηθευτικής», ως γνωστόν, δε φημίζονται και για τόσο ανθηρά. Θυμίζω ότι πρόσφατα «έβγαλε στο σφυρί» τη συμμετοχή της στο έργο της γεωθερμίας των Νενήτων αναζητώντας επειγόντως ρευστό, ενώ πήρε και τη γενναία απόφαση να κλείσει το εμπορικό κατάστημα, αφού την έβαζε μέσα.

Γενικότερα η θητεία Γδύση εξορθολόγησε, όσο ήταν εφικτό, τα οικονομικά της Εταιρείας, όμως τώρα είναι που χρειάζεται δουλειά. Κλείνοντας τις «ανοιχτές πληγές» της η «Προμηθευτική» πρέπει να σχεδιάσει πώς θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια, αν επιθυμεί να υφίσταται. Κι αυτός ο σχεδιασμός, επιτρέψτε μου, φοβάμαι ότι δεν μπορεί να γίνει από το υφιστάμενο δυναμικό που διαθέτει στα χέρια του ο Πολύδωρος. Χρειάζεται τεχνοκράτης, όμως ποιος στις μέρες μας θα παρατήσει τη δουλειά του για να παριστάνει το ρομαντικό διασώστη μιας αναπτυξιακής Εταιρείας; Αυτή την παράμετρο, δυστυχώς, δεν την προβλέπουν τα φιρμάνια για τις περικοπές στα έξοδα παράστασης στελεχών της Αυτοδιοίκησης.

Σχόλια άρθρου: 0