28.7.2015 16:00

Άμα βρουν άκρη, ενδέχεται και να κυβερνήσουν

• 29 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Την ακύρωση του διαγωνισμού παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, κάνοντας λόγο για τεράστια και αδικαιολόγητη οικονομική ζημία του δημοσίου από τη δρομολογούμενη εκποίηση των 14 Περιφερειακών Αερολιμένων, ζητούν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δέκα εκ των οποίων είχαν υπερψηφίσει τα δυο πακέτα προαπαιτούμενων μέτρων.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η νησιωτικότητα κάποιων Περιφερειών της Ελλάδας, καθιστά τα αεροδρόμια άκρως αναγκαία για την ενδοπεριφερειακή κοινωνική συνοχή, την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών και την εθνική ασφάλεια προσθέτοντας με νόημα: «Η γεωπολιτική θέση των νησιωτικών περιφερειών και οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, υπογραμμίζουν το σημαντικό ρόλο των κρατικών αεροδρομίων στα θέματα εθνικής άμυνας και στρατηγικής».
Την ερώτηση δεν συνυπογράφει ο Ανδρ. Μιχαηλίδης, αν για κάποιους έχει τη σημασία του.

Οι σκληροί χαρακτηρισμοί που υιοθετούνται πάντως από τους βουλευτές δείχνουν ότι η ομάδα ανταρτών στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να μειώνεται, αυξάνει προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα συνοχής στην κυβερνητική Κ.Ο. ενόψει της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων για τη συμφωνία στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και οι λεπτομέρειες των ήδη συμφωνηθέντων με τους εταίρους για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Με όσους προβλέπουν ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων δεν είναι στο dna της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιώνονται και να τίθεται σοβαρότατο θέμα για την ικανότητα τους να ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

(με πληροφορίες από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ