21.3.2016 17:25

Αλλού τα κακαρίσματα για τον αντίπαλο του Πρ. Μανωλάκη

• ΣΟΒΑΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ Γ. ΞΕΝΑΚΗ

Από τον Μαρκ. Ζαννίκο αναμένονταν από ορισμένους η αμφισβήτηση της μοναδικότητας της υποψηφιότητας του Πρ. Μανωλάκη για την προεδρία της ΝΟΔΕ Χίου, από άλλον τελικά είναι πιθανόν να αμφισβητηθεί.

Αυξάνονται τις τελευταίες ώρες οι πιθανότητες ο Γιάννης Ξενάκης να αναμετρηθεί με τον νυν πρόεδρο, μια απόφαση που ενδέχεται να την έχει ήδη οριστικοποιήσει. Κατά πληροφορίες ο Ολυμπούσης πολιτικός είχε ήδη συλλέξει σειρά υπογραφών και πάντως η αναζήτηση του απαραίτητου αριθμού δεν αποτελεί εμπόδιο.

Πως προέκυψε το ξαφνικό ενδιαφέρον; Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής διαβλέπει στην υποψηφιότητα Μανωλάκη την προσπάθεια ελέγχου των κομματικών οργάνων από πολιτικό πρόσωπο που σχεδιάζει ανεπιτυχώς τα τελευταία χρόνια την ένταξη του στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και εκτιμά ότι η μονοσήμαντη προς αυτή την κατεύθυνση τάση του προέδρου της ΝΟΔΕ δεν είναι σε αυτή την περίοδο η αναγκαία επιλογή ενότητας για την τοπική Ν.Δ..

Τον παροτρύνουν

Μια υποψηφιότητα Ξενάκη μάλιστα θα βρει ισχυρά ερείσματα σε πολλούς νεοδημοκρατικούς θύλακες του νησιού, που αναζητούσαν διακαώς αντίπαλο δέος στην υποψηφιότητα Μανωλάκη προκειμένου να την υποσκελίσουν. Για παράδειγμα την υποψηφιότητα του φαίνεται ότι υποστηρίζει σύσσωμη σχεδόν η πτέρυγα των περιφερειακών συμβούλων, με τους οποίους ο Γιάννης διατηρεί άριστη σχέση, παρά τη δυσαρέσκεια του για τον αρχικό παραγκωνισμό του. Ένθερμα την υποψηφιότητα του προβλέπεται να στηρίξει και ο πρώην δήμαρχος Παντ. Βρουλής, ο οποίος χρεώνει στον Πρ. Μανωλάκη ότι δεν στήριξε επαρκώς τη βούληση του να ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χίου. Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πάνω στο Γ. Ξενάκη να πέσει και ο περίγυρος Μηταράκη, ιδίως αν ο βουλευτής δεν λάβει τα απαραίτητα εχέγγυα ίσων αποστάσεων του Πρ. Μανωλάκη από την επόμενη βουλευτική εκλογή.

Το άθροισμα όλων αυτών των … συνιστωσών είναι ιδιαίτερα υψηλό, αν λάβουμε υπόψη ότι η εκλογική βάση για την ανάδειξη των τοπικών κομματικών οργάνων θα είναι περιορισμένη σχετικά με το εύρος της για την εκλογή προέδρου.

Δίδυμο με Μάρκο;

Απ’ τη στιγμή μάλιστα που θα επιβεβαιωθεί η υποψηφιότητα Ξενάκη, δεν αποκλείεται να … ζευγαρώσει με την υποψηφιότητα του Μάρκου Ζαννίκου για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Χίου, απ’ την ώρα που αντιστοίχως ο Πρ. Μανωλάκης παίζει δυνατά, φανερά και απροκάλυπτα με την αντίστοιχη υποψηφιότητα του Κ. Αλέρτα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά οι εκλογικές αναμετρήσεις του μηνός Απριλίου, καθώς διεξάγονται … τεμαχισμένες ανά διαφορετικά όργανα, αποκτούν ενδιαφέρον. Ακούγεται μάλιστα ότι θα αρχίσουν να συζητούνται εντονότερα από την ώρα που θα αρχίσουν να διαρρέουν τα ονόματα των τομεαρχών που έχει στα σκαριά ο Πρόδρομος, πρόσωπα που αναδιατάσσουν οριστικά το κομματικό προσωπικό, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Θα ακολουθήσει τη στρατηγική του αντιπάλου του ως προς τη διάθεση σαρωτικής ανανέωσης ο Γιάννης Ξενάκης; Ένα κομματικό περιβάλλον που αρχίζει να αποκτά το ξεχωριστό ενδιαφέρον του.

Μαρία στα δυο στενά

Από την ώρα που θα επιβεβαιωθεί η μονομαχία Μανωλάκη – Ξενάκη, εκείνη πάλι που θα βρεθεί σε δύσκολη θέση είναι η Μαρία Γιαννούλου. Η επικεφαλής του Τμήματος Γυναικών είχε αρμονική συνεργασία με τον νυν πρόεδρο κατά το διάστημα της θητείας του και φυσικά έχει και σχέσεις τυφλής εμπιστοσύνης με τον Γ. Ξενάκη από την περίοδο που κρατούσε το πηδάλιο στο «Σκυλίτσειο». Τι θα κάνει η Μαρία αν οι δυο τους κοντραριστούν;

Εννοείται πως στο ίδιο ακριβώς δύσκολο δρόμο θα βρεθεί και η … σκιά της Μαρίας, η Ιουλία Ψώρα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ