Παραπολιτικά

27/5/13 15:56

τελ. ενημ.: 27/5/13 15:56

Άλλαξε κάτι;

Από μόνη της οποιαδήποτε κινητικότητα γύρω απ’ τον Ανάβατο είναι καλοδεχούμενη. Συμβιβαστήκαμε με την ιδέα ότι οι εργασίες ανάδειξης του εντυπωσιακότερου μνημείου του νησιού οριστικά σταμάτησαν κι ούτε καν το συζητάμε μεταξύ μας.
Υπό την έννοια αυτή παρήγορο φαίνεται ότι το ανασκάλισε στη μνήμη της Λίνας Μενδώνη ο Κ. Τριαντάφυλλος κατά την πρόσφατη συνάντηση τους. Η γενική άλλωστε είναι γνώστης από πρώτο χέρι όλου του έργου και των αιτιών που το καθήλωσαν.
Η επίσημη ανακοίνωση από πλευράς βουλευτή πάσχει στην περεταίρω διαφώτιση. Μεταβλήθηκε κάτι ως προς τα ανυπέρβλητα εμπόδια που σταμάτησαν το έργο; Βρέθηκε η χρυσή τομή με τις απαλλοτριώσεις της μεσαίας ζώνης και πείσθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αξίζει το έργο να επανενταχθεί σε προγράμματα της κι ας μην έκλεισε ομαλά ο προηγούμενος κύκλος του;
Ερωτηματικά που καλό θα είναι να απαντηθούν δια επίσημων χειλέων. Να καθαρίσουν την ομίχλη που υπάρχει πάνω απ’ τον ιστορικό οικισμό και τον έχει μετατρέψει από πανίσχυρο όπλο τουριστικής προώθησης του τόπου σε μνημείο συγκάλυψης και ντροπής.

Σχόλια άρθρου: 0