2.9.2013 19:21

Αλίμονο στον επόμενο

Με το που προσλήφθηκαν οι 8μηνίτες της καθαριότητας λύθηκαν τα χέρια του αντιδημάρχου και της Υπηρεσίας και εμφανίστηκαν συνεργεία ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, έστω και εκτός νυμφώνος, δηλαδή σε εποχή που αυτά πια αδειάζουν.

Ας όψεται η χρονική ακολουθία των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Ο Δήμος προσλαμβάνει υπαλλήλους καθαριότητας τους οκτώ μήνες που δεν τους έχει ανάγκη και μένει ακάλυπτος από προσωπικό το τετράμηνο της αιχμής, που βουλιάζει από κόσμο το νησί. Το αυτό καθεστώς επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα και κανένας δεν μπορεί να το ανατρέψει, σαφέστατη ένδειξη ότι στη χώρα μας τα πάντα γίνονται ανάποδα.

Φανταστείτε τώρα τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη χρονιά. Η θητεία των οχταμηνιτών θα λήξει τον επόμενο Απρίλη, σε μήνα δηλαδή προεκλογικό. Ποιος να νοιαστεί έγκαιρα για την προκήρυξη και ποια κρατική μηχανή να επισπεύσει τις διαδικασίες; Λογικά (για την ελληνική περίπτωση) θα πρέπει πρώτα να βγει η νέα δημοτική αρχή, να συγκροτηθεί σε Σώμα το Δημοτικό Συμβούλιο, να λάβει απόφαση που θα ζητά τους οχταμηνίτες, να ακολουθήσει η έγκριση της, να προκηρυχθεί, να βγουν τα αποτελέσματα από τον ΑΣΕΠ, εν ολίγοις 2015 με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Περιττό να αναφερθεί ότι ο επόμενος αντιδήμαρχος Καθαριότητας θα … μαρτυρήσει μέχρι τότε, στην ουσία αναλαμβάνοντας μια Υπηρεσία με ανύπαρκτο προσωπικό αλλά τεράστιες από την κοινωνία απαιτήσεις. Υπάρχει κανένα θύμα να διαδεχτεί το Μαρτάκη;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ