Παραπολιτικά

21/3/16 17:12

τελ. ενημ.: 21/3/16 17:12

Ακόμα αναζητούν τον … δολιοφθορέα

Ίσως το πιο εναλλακτικό προσκύνημα του νησιού. Στην ψηλότερη κορφή του, του όρος Πελινναίου, βρίσκεται το ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας. Φτιαγμένο από λαμαρίνα, στήθηκε για να υποδηλώσει την ανθρώπινη πίστη ακόμα και στα πιο απάτητα μέρη της γης. Η αδυναμία προσέγγισης με αυτοκίνητο έχει μετατρέψει σε ολόκληρη περιβαλλοντική … τελετουργία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, μεταξύ των άλλων γιατί το ξωκλήσι έχει ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς δεν ρευματοδοτούνταν.

Αίφνης κάποιοι προσκυνητές της Αγίας Τριάδας ανακάλυψαν ότι το γραφικό ξωκλήσι «μολύνθηκε» από τον ιό του ρεύματος. Συγκεκριμένα κάποιοι φαεινοί εγκέφαλοι είχαν την ιδέα να τοποθετήσουν στη στέγη του ένα μικρό φωτοβολταϊκό πάνελ, προφανώς για να ρευματοδοτεί ένα καντήλι ή να αποκτήσει μικροφωνική εγκατάσταση ως το επόμενο βήμα.

Το … εύρημα προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών, η οποία έφτασε έντονα και προς τη δημοτική αρχή, ζητώντας να ανακαλύψει ποιος βεβήλωσε το ξωκλήσι. Η αναζήτηση μέχρι σήμερα δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, καθώς οι αιρετοί που βρίσκονται στα γύρω – τριγύρω χωριά σηκώνουν ψηλά τα χέρια δηλώνοντας άγνοια. Το φωτοβολταϊκό πάντως ξηλώθηκε. Πάλι καλά… 

Σχόλια άρθρου: 0