29.4.2013 17:48

Το αισθητήριο και η βέβαιη νάρκη

Κινδυνεύω να καταστώ κουραστικός απ’ την επανάληψη μιας διαπίστωσης. Ό,τι και να φορτώσει κανείς στον Πολύδωρο, δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ανεπτυγμένο σε τεράστιο βαθμό το αισθητήριο των επιθυμιών της κοινής γνώμης. 

Το αποδεικνύει και πάλι στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο με την ψήφιση της Προγραμματικής Σύμβασης για τις ναυλωμένες αεροπορικές πτήσεις. Πιάνει τον παλμό της κοινωνίας κάθε φορά που χρειάζεται να πετάξει και ξοδεύει μισή περιουσία, βλέπει ότι οι τιμές αποτελούν το μεγαλύτερο τροχοπέδη για τον τουρισμό και χώνει τη μύτη του κι εκεί, αν και έχει κάνει το … κομμάτι του με το σωρό των επιστολών του, τις δηλώσεις, ως και τη συλλογή των υπογραφών. Αν το πετύχει, ανοίγει δρόμους, άθελα του, για όλα τα νησιά. 

Όμως, ο επίκτητος ενθουσιασμός στο τέλος θα καταστρέψει την προσπάθεια. Προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα βρεθεί αεροπορική εταιρεία που θα δεχτεί να πετά με την τιμή του εισιτηρίου στα 60 ευρώ, περιλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των φόρων αεροδρομίων. Χωρίς να ξέρω από τιμολόγηση αεροπορικών εισιτηρίων, το ποσό μου φαίνεται υπερβολικά υποτιμημένο, αν για παράδειγμα το συγκρίνω με τα 70 ευρώ που θα πάρει το taxi για να σε πάει απ’ τη Χώρα στο Άγιο Γάλας ή τα 50 ευρώ αεροπορικώς Χίο – Μυτιλήνη. 

Εισιτήριο στα 60 ευρώ μπορεί να ονειρεύεται ο Πολύδωρος, εγώ, ο καθένας μας, ακόμα και πιο φτηνά, αν γίνεται. Η προσπάθεια όμως θα είναι λάθος να προσκρούσει στην … απογείωση των επιθυμιών, μη συμβατών με την πραγματικότητα. Όταν σήμερα το αεροπορικό εισιτήριο κοστίζει από 140 ευρώ και πάνω, προσωπικά θεωρώ ότι είναι ανέφικτο το 60άρι, όσο κι αν ο καθένας το έχει σαν όνειρο. 

Για αυτό εκτιμώ ότι είναι λάθος ο διαγωνισμός να ορίζει τιμή εισιτηρίου. Για να έχει χαρακτηριστικά ανταγωνισμού που δεν θα είναι ζημιογόνος, ώστε σε λίγες βδομάδες να μας … κουνήσει το μαντήλι, θα πρέπει ο ίδιος να ορίσει τα πλαίσια επιβίωσης και κερδοφορίας του στη διαδικασία της κατάθεσης προσφορών. Για να το σκεφτούν πριν ψηφίσουν…   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ