5.2.2015 18:17

Αγιάτρευτη πληγή

Μια σημαντική πληγή είναι η περιορισμένη συνοχή που φαίνεται να έχει το δημοτικό σχήμα. Λύση στο πρόβλημα αυτό δίνει η δημιουργία συνείδησης παράταξης.

Ένα πρώτο βήμα έγινε από το δήμαρχο, με αρκετή καθυστέρηση ομολογουμένως, θεσπίζοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα τη συνεδρίαση τουλάχιστον των εκλεγμένων μελών της «Πρωτοβουλίας».

Δεν φτάνει όμως μόνο να το θέλει ο δήμαρχος, πρέπει κι οι σύμβουλοι να νοιώσουν την αξία των συγκεκριμένων συναντήσεων. Για παράδειγμα η συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης έμοιαζε με σκορποχώρι. Περιορισμένη η συμμετοχή, με άλλους συμβούλους να έχουν ορίσει την ίδια ώρα συνεργασίες και συσκέψεις για θέματα του Δήμου κι άλλους να τους έχει ρίξει κάτω η γρίπη, τουλάχιστον αυτό επικαλέστηκαν.

Η δημοτική συνοχή και η δυνατότητα των συμβούλων να γνωρίζουν για να υπερασπίζονται το έργο του διπλανού τους είναι στοιχείο απαράβατο για την ομαλή μακροημέρευση ενός συνδυασμού. Δεν ξέρω πόσοι ακριβώς το έχουν καταλάβει. Ίσως ο μόνος να είναι ο Στ. Τριανταφυλλίδης, που, ενώ δεν ανήκει στο club των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, βρίσκει πάντα τον τρόπο να χώνεται και να παρακολουθεί τις συζητήσεις. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ