29.4.2015 16:50

Αγγίζει τα όρια του θράσους

Εγώ στη θέση του βουλευτή θα έκανα ότι δεν διάβασα την υπενθύμιση μου για την επίσκεψη Κικίλια. Εκείνος πάλι τα βάζει και μαζί μας με την ακόλουθη απάντηση:

«Αγαπητέ «πολίτη»,

Εξακολουθείτε να μην διαβάζετε τις ανακοινώσεις μου, αλλά τις σχολιάζετε. Η ανακοίνωση για την εκρηκτική διάσταση που τείνει να λάβει το μεταναστευτικό, με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης (ιθαγένεια, ταξιδιωτικά έγγραφα, κλπ.) η οποία πρακτικά καλεί να εισέρχονται στη χώρα παράνομα μετανάστες, δεν αφορούσε συγκεκριμένα στη Χίο.

Σε ότι αφορά την επίσκεψη Κικίλια και το θέμα της εξεύρεσης χώρου πρώτης υποδοχής ή φιλοξενίας στη Χίο, όπως και τότε είχα ενημερώσει, διερευνήθηκαν εναλλακτικές λύσεις σε σχέση με το Μερσινίδι, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του νησιού. Το σημαντικότερο θέμα τότε ήταν αυτό της χρηματοδότησης και δεν είχε συμπεριληφθεί καθόλου στην ατζέντα η επέκταση στο Μερσινίδι.

Κάποιες από τις εναλλακτικές αυτές τις έχετε αναφέρει και εσείς σε άρθρα σας. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν εξακολουθεί η Κυβέρνηση να κινείται σε αυτή την κατεύθυνση ή αν θέλει οι παράνομα εισελθόντες να λιάζονται και στις πλατείες της Χίου. Αντίθετα, χάρη στην επίσκεψη του πρώην Υπουργού Δημόσιας Τάξης στη Χίο, διατηρήσαμε έναν ικανό αριθμό αστυνομικών (που είχε μετακινηθεί με αποσπάσεις), και ήταν απαραίτητος για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου στο Μερσινίδι.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από τα γραφόμενα σας η δημιουργία εντυπώσεων ανήκει σε εσάς και όχι στις δικές μου προσπάθειες.

Ίσως, μάλιστα, αν είχε υιοθετηθεί στην πράξη η πρόταση μου για κοινή αντιμετώπιση θεμάτων του νησιού, να είχε δρομολογηθεί επίλυση σε κάποια από αυτά.»

 

Είπα να μην εμβαθύνω αρκετά στην τότε υπουργική υποσχεσιολογία. Να μη θυμίσω ότι το … δίδυμο Κικίλια – Μηταράκη είχε εξαγγείλει τη δημιουργία αυτόνομου Τμήματος Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων. Ούτε ότι ως τότε υφυπουργός και αγωνιών υποψήφιος βουλευτής Χίου ο Νότης ο ίδιος είχε αναφερθεί στις προσπάθειες του Υπουργείου για την εξεύρεση κατάλληλου εναλλακτικού χώρου προσωρινής κράτησης.

Ξέρετε από όλα αυτά πόσα έγιναν… Στις 27 Αυγούστου είχε γίνει η τότε υπουργική φιέστα, χρόνος επαρκής μεσολάβησε, συμφωνείτε, μέχρι τις εκλογές. Προσωπικά ούτε Τμήμα Μετανάστευσης ξέρω, ούτε άλλη λύση πλην του Μερσινιδίου.

Το να ζητάς τα ρέστα επομένως Νότη από το ΣΥΡΙΖΑ με γενικολογίες και να μην κοιτάς τα επιτεύγματα της δικής σου καμπούρας, πες πως εντάσσεται μέσα στο πολιτικό παίγνιο, που με τόση μαεστρία χειρίζεσαι. Το να … τα χώνεις και στον «π» επειδή θυμήθηκε όσα πρόσφερες για την επίλυση του μεταναστευτικού, όταν είχες ολόδικο σου το μαχαίρι και το καρπούζι, αγγίζει τα όρια του θράσους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ