Παραπολιτικά

1/4/16 22:17

τελ. ενημ.: 1/4/16 22:17

9 οι υποψήφιοι σύνεδροι

Ένας στους 9 δεν θα λάβει το εισιτήριο συμμετοχής του στο επικείμενο Συνέδριο της Ν.Δ.. Συνολικά 8 θα είναι οι εκλεγμένοι σύνεδροι από τη Χίο και οι υποψηφιότητες που … διυλίστηκαν είναι τελικά 9, μολονότι ο αριθμός των αρχικώς ενδιαφερομένων ήταν κατάτι μεγαλύτερος. Αναλυτικά την ψήφο των μελών στις εκλογές της 6ης Απριλίου θα διεκδικήσουν (αλφαβητικά) οι:

Αγγουλές Μανόλης

Αυγουστίδης Γιώργος

Ζαννίκος Μάρκος

Καβακάκης Νεκτάριος

Καραχάλιος Χρήστος

Κερμπάτσος Γιώργος

Μαλαφής Γιάννης

Τρομπούκης Κώστας

Χατζελένης Αργύρης

Σχεδόν στο σύνολο τους (οι 8 από τους 9) θεωρούνται «προεδρικοί», υπό την έννοια ότι είχαν υποστηρίξει και προεκλογικά την ανάδειξη του Κυρ. Μητσοτάκη στην προεδρεία της Ν.Δ., θορυβωδώς ή απλά με την ψήφο τους. Με την εξαίρεση του Μαν. Αγγουλέ, ο οποίος είχε ταχθεί στον πρώτο γύρο με τον Απ. Τζιτζικώστα.

Η έκπληξη έρχεται από την ενεργοποίηση του ακτινολόγου Κων. Τρομπούκη, ο οποίος παίρνει το βάπτισμα του πυρός σε κομματικές διαδικασίες, κατά πληροφορίες μάλιστα με προσωπική του επιλογή. Οι καλά γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι δεν αποκλείεται ο γιατρός να πλασαριστεί ψηλά στη λίστα των εκλεγμένων, καθώς έχει τη φήμη ανθρώπου που υπερασπίζεται με πάθος τις επιλογές του.

Το δύσκολο για όλους είναι ότι επικρατεί μονοσταυρία, οπότε η διεκδίκηση της ψήφου προσλαμβάνει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Πάντως, όπως φαίνεται από τον τελικό κατάλογο των υποψηφίων, στο Συνέδριο της Ν.Δ. κέφι κάνουν να παρευρεθούν μόνο όσοι αισθάνονται εντός της … νέας τάξης πραγμάτων

Δείτε επίσης