10.7.2015 14:29

61,3% όχι, δηλαδή … ναι

ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΗ

Παλμός, ενθουσιασμός, εθνική δόνηση. Κατατροπώσαμε τους Γερμανούς, πήραμε την εθνική μας εκδίκηση για τα δεινά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Κάπως έτσι βιώσαμε την περασμένη Κυριακή, απλώσαμε σημαίες στις πλατείες, έμπλεοι από εθνική υπερηφάνεια για το ανυπότακτο αυτού του λαού, ακόμα και στο σύγχρονο εχθρό, το κεφάλαιο.

Την ανύψωση ηθικού τόνωσε σύμπασα η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό της περιχαρή για την αποδοχή της τακτικής του από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Μια γιορτή Δημοκρατίας. Η Ελλάς απέρριψε το τελεσίγραφο της προτάσεως Γιούνγκερ. Ή καλύτερα το απέρριψε για κάποιες ώρες. Διότι το επόμενο κιόλας απόγευμα, στη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων, ο θριαμβευτής του δημοψηφίσματος – κυρίαρχος του πολιτικού συστήματος … μεγαλούργησε. Σάλπισε την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους με βάση τις προτάσεις Γιούνγκερ, αυτές που προκάλεσε το λαό να απορρίψει λιγότερο από 24 ώρες νωρίτερα.

Επίκαιρος στις μέρες μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε σωστά διαγνώσει στη χώρα χαρακτηριστικά φρενοκομείου.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η παραχάραξη της λαϊκής ετυμηγορίας θα οδηγούσε σε αμείωτες διαμαρτυρίες και εκδηλώσεις αγανάκτησης. Ευτυχώς όμως στην Ελλάδα του 2015 τίποτα δεν εξηγείται αποκλειστικά από τη λογική. Ελληνίδες και Έλληνες, οι οποίοι το βράδυ ψήφιζαν «όχι» και το πρωί τους έβγαινε «ναι», συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός τους σωστά διαπραγματεύεται. Διόλου δεν τους ενοχλεί που το «όχι» σε ένα νέο μνημόνιο γίνεται «ναι» σε μια … μνημονιάρα. Κι όπως αντιλαμβάνεστε, αφού δεν ενοχλεί αυτούς, ουδόλως ενοχλεί κι εμάς, της διαφορετικής άποψης.

Έτσι τελικά είναι, αν έτσι νομίζουμε. Αφού τραβά η όρεξη του λαού να τον δουλεύει ψιλό γαζί η πολιτική του ηγεσία, γιατί να του τη χαλάσουμε;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ