12.6.2020 17:46

Θέμα λειτουργίας λαϊκής αγοράς στο κέντρο της πόλης εγείρει η Ένωση Καταναλωτών

Το ξεχασμένο από τις τελευταίες δημοτικές αρχές, ζήτημα της λειτουργίας λαϊκής αγοράς (κατά το χιώτικο «ημέρα παραγωγού») στο κέντρο της πόλης, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα επαναφέρει, μέσα από ανακοίνωσή της, η Ένωση Καταναλωτών Χίου.

Σε αυτή αναφέρει ότι θεωρεί αναγκαία την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της λειτουργίας της «ημέρας παραγωγού» και δεύτερη μέρα μέσα στην καρδιά της πόλης με στόχο να εξυπηρετούνται και οι καταναλωτές από όλες τις γειτονιές του κέντρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΝΚΑ:

Η ΕΝ. ΚΑ. Χίου έχει γίνει αποδέκτης πρoτάσεων από πολλούς καταναλωτές οι οποίοι ζητάνε να δημιουργηθεί ημέρα παραγωγού (λαϊκή αγορά ) μέσα στην πόλη της Χίου . Η ΕΝ.ΚΑ. έχει ξεκινήσει ήδη προσπάθεια στήριξης των τοπικών μας προϊόντων , έχοντας ένα λόγο παραπάνω γιατί με την πανδημία και τα προβλήματα στην παραγωγή και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι η τοπική παραγωγή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επιβίωση μας.

Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε αναγκαία την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της λειτουργίας Ημέρας Παραγωγού και δεύτερη μέρα μέσα στην καρδιά της πόλης μας ώστε να εξυπηρετούνται και οι καταναλωτές από όλες τις γύρω γειτονιές που συνηθίζουν να ψωνίζουν πεζή . Ως γνωστόν η Αγορά του Παραγωγού λειτουργεί από το 2012 στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο πολυχώρο Καστρομηνά κάθε Σάββατο πρωί. Ο χρόνος και ο χώρος όμως εκεί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας καταναλωτών .

Καλούμε λοιπόν τον κ. Δήμαρχο, τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών παρατάξεων και τους κ.κ Δημοτικούς συμβούλους , να ορίσουν και νέο χώρο μια τουλάχιστον επιπλέον ημέρα της εβδομάδας η οποία εμείς σαν ΕΝ.ΚΑ. αφουγκραζόμενοι τις επιθυμίες των καταναλωτών προτείνουμε να είναι η Τετάρτη. Γνωρίζουμε ήδη από το παρελθόν τις αντιδράσεις από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας οπωροκηπευτικών που δραστηριοποιούνται μέσα στην πόλη αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στη λειτουργία της αγοράς και οπωσδήποτε στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και των τοπικών προϊόντων με έργα και όχι μόνο με λόγια.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ