24.3.2018 10:10

Πολύ μπλα – μπλα και ουσία τίποτα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Σε ασκήσεις με τη φωτιά επιδίδεται διαρκώς η διοίκηση του ΕΟΑΕΝ, προαναγγέλλοντας ευοίωνες εξελίξεις για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, χωρίς ωστόσο να πηγάζουν από την ως τώρα κυβερνητική προεργασία.

Σε ανακοινώσεις της εξάρει διαρκώς τον «πρωταγωνιστικό ρόλο της νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας στην προσπάθεια καλύτερης δυνατής υλοποίησης του σχεδίου» αλλά δεν μπαίνει στον κόπο να μας προϊδεάσει καν ποιες είναι οι προτάσεις των νησιωτικών επιμελητηριακών φορέων για το θέμα.

Σε νέα συνάντηση, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη, ο νέος πρόεδρος  του ΕΟΑΕΝ, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, περιορίστηκε να επισημάνει  τη σημασία του μέτρου όχι απλά για την οικονομική αλλά και την εν γένει νησιωτική ζωή, χαρακτηρίζοντας το ανάσα, σε μία εποχή μάλιστα που έχει καταργηθεί το ειδικό καθεστώς του Φ.Π.Α για τα ελληνικά νησιά.  

Ο κ. Σκιαδαρέσης επανέλαβε την εγρήγορση της ελληνικής νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας  αναφορικά με το λίαν σπουδαίο αλλά και με  αναμφίβολα περίπλοκες παραμέτρους και προδιαγραφές αυτό μέτωπο  καθώς και την το ταχύτερο δυνατόν, κατόπιν επαφών με τα στελέχη των 19 Επιμελητηρίων   μελών του Ε.Ο.Α.Ε.Ν,  κατάθεση των τελικών  θέσεων –προτάσεων και επισημάνσεων του Ομίλου πάνω στο σχέδιο  για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, η πιλοτική εφαρμογή του  οποίου είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει από τις 01.07.2018 σε ένα επιλεγμένο τμήμα της νησιωτικής Ελλάδας.

Πότε τα νησιωτικά επιμελητήρια θα καταθέσουν τις απόψεις τους; Γιατί δεν γίνονται ουσιαστικότερα βήματα στο διάλογο, πέρα από τις φωτογραφίσεις και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις;

Η ανησυχία ότι το μεταφορικό ισοδύναμο δεν θα αντισταθμίσει τις απώλειες από την οριστική κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. διευρύνεται όσο περνούν οι μέρες χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ