18.12.2020 14:01

«Πάρτε μέτρα πριν μπουν λουκέτα σε επιχειρήσεις»

Επιστολή του Επιμελητηρίου Χίου στον Άδωνη Γεωργιάδη

Επιστολή στον Υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, απέστειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Χίου με στόχο τη λήψη μέτρων, πριν αρκετές επιχειρήσεις οδηγηθούν σε λουκέτο λόγω συσσωρευμένων χρεών.

Το Επιμελητήριο Χίου σημειώνει ότι με τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα απλά παρατείνεται το οδυνηρό τέλος του μικρομεσαίου επιχειρηματία.


Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Χίου ασκώντας ορθολογικά -όπως πιστεύουμε- τον θεσμικό του ρόλο ως εκφραστή της φωνής του τοπικού επιχειρηματικού ιστού απευθύνεται σε σας με στόχο να συμβάλει στην άμεση ανάληψη όλων εκείνων των μέτρων που θα αποσοβήσουν μαζικά λουκέτα επιχειρήσεων.

Επισημαίνουμε ότι τα μέτρα που ζητούμε να ληφθούν είναι κρίσιμο να αποφασισθούν και να εφαρμοσθούν άμεσα, καθώς ο χρόνος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος δεδομένου ότι το οικονομικό κόστος που έχει σωρευθεί στις επιχειρήσεις λόγω πανδημίας είναι δυσβάστακτο και θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σύντομα σε παύση εργασιών. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα βλαπτικό τόσο για την Εθνική οικονομία όσο και για την τοπική καθώς θα «χαθούν» με άδικο τρόπο τόσο σημαντικές επιχειρήσεις με μεγάλη ιστορία, όσο και νεοφυείς καινοτόμες επιχειρήσεις που η κρίση τις πρόλαβε μόλις είχαν επενδύσει και πραγματικά τις κατέβαλε καταφέρνοντας καίριο πλήγμα σε αυτές.

Παρά τις προσπάθειες στήριξης που έχετε ήδη εξαγγείλει η πραγματικότητα όπως τη βιώνουμε είναι ότι τα λειτουργικά έξοδα σωρεύονται, οι δανειακές υποχρεώσεις αυξάνονται και ουσιαστικά με τα έως σήμερα μέτρα απλά αναβάλλεται το οδυνηρό τέλος του μικρομεσαίου.

Προτείνουμε :

  • Άμεση προκήρυξη χρηματοδοτικών κινήτρων που θα επιδοτήσουν 100% τα λειτουργικά έξοδα των πληττόμενων επιχειρήσεων, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους και να μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα μετά το πέρας της πανδημίας.
  • Λήψη αυστηρών μέτρων κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, καθώς στην παρούσα χρονική περίοδο παρατηρήθηκε προσπάθεια κυρίως από μεγάλους ομίλους να καρπωθούν οφέλη πουλώντας προϊόντα ενώ τα περισσότερα συναφή καταστήματα ήταν κλειστά. 
  • Να καταστεί το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής χρηματοδότηση στο σύνολο του και να μην επιστραφεί καθώς οι συνθήκες της αγοράς δεν το επιτρέπουν

Κύριε Υπουργέ,

Προσπαθώντας να γίνουμε μέρος της λύσης σας καλούμε να λάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες που θα ανακουφίσουν τον τοπικό επιχειρηματικό ιστό και θα ανασχέσουν το κλίμα αποεπένδυσης το οποίο επικρατεί.

Πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα και εμπροσθοβαρώς σημαντικοί χρηματοδοτικοί πόροι στους οποίους θα έχουν εύκολη πρόσβαση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να αποσοβήσουμε αρνητικές εξελίξεις.

 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση απαιτηθεί.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ