16.9.2022 7:01

Αποσύρεται οριστικά από την επένδυση της μαρίνας Χίου ο Όμιλος Τσάκου

H «Avlum Enterprises» μεταβιβάζει το ποσοστό της στην εταιρεία «Τέφας Ναυπηγοεπισκευαστική» σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος της εμπλοκής του Ομίλου Τσάκου στο όνειρο για την λειτουργία της μαρίνας Χίου

Σε αχαρτογράφητα νερά μπαίνει ξανά η πολυπόθητη αξιοποίηση της μαρίνας της Χίου, μετά την απόφαση της εταιρίας «Avlum Enterprises», συμφερόντων του Ομίλου Τσάκου, να απεμπλακεί οριστικά από το επιχειρηματικό εγχείρημα παραχωρώντας το ποσοστό της στην εταιρεία «Τέφας Ναυπηγοεπισκευαστική».

Η φήμη της απεμπλοκής Τσάκου αιωρούνταν εδώ και καιρό, αφού τα στελέχη του Ομίλου σε σχετικές ερωτήσεις, ναι μεν διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς ωστόσο δεν υπήρχε καμία απολύτως ενημέρωση για την πορεία των αδειοδοτήσεων και των εργασιών.

Η είδηση της απόφασης του Ομίλου Τσάκου, επιβεβαιώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης από στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, με το ρεπορτάζ του «Π» να αναφέρει ότι, η εταιρεία «Avlum» θεώρησε ότι ο ρόλος της αφορούσε ουσιαστικά στο κομμάτι του σχεδιασμού και των σχετικών αδειοδοτήσεων και όχι στο κομμάτι της αξιοποίησης και λειτουργίας της μαρίνας.

Σε αυτή τη βάση έλαβε την απόφαση να μεταβιβάσει το ποσοστό της, στην εταιρεία «Ιωάννης και Ηλίας Δ. Τέφας Ναυπηγοεπισκευαστική Α.Ε.Β.Ε.» η οποία μετέχει στο αρχικό επενδυτικό σχήμα μαζί με την εταιρεία «Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε. ειδικού σκοπού».

Η μαρίνα Χίου έχει παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για 40 χρόνια το 2020, αφού είχε προηγηθεί η καταβολή εφάπαξ τιμήματος 600.000 ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ. Το τίμημα της παραχώρησης ανήλθε σε 6.213.615 ευρώ, αποτελούμενο από το προαναφερθέν ποσό των 600.000 ευρώ και ετήσια αμοιβή παραχώρησης επί των ετήσιων εσόδων της μαρίνας.

Τι προέβλεπε η επένδυση

Στην πλήρη ανάπτυξή της η μαρίνα Χίου θα προσφέρει 180 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους μέχρι 25 μέτρα και έως 6.900 τ.μ. στεγασμένων εγκαταστάσεων για χρήσεις τουρισμού-αναψυχής.

Στο πλαίσιο των επενδύσεων προβλέπεται η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η καθαίρεση του υφάλου στην είσοδο της μαρίνας, η τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων, δεστρών και πυργίσκων παροχών στα σκάφη, καθώς και η κατασκευή όλων των αναγκαίων υποδομών στη χερσαία ζώνη με κυριότερη τη διαμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου και της εισόδου, καθώς και των θέσεων στάθμευσης.  

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ