9.4.2014 0:25

Μνήμη Αν. Αξιωτάκη εν Αθήναις

Τον Ανδρέα Αξιωτάκη, δρα Θεολογίας, επίτιμο λυκειάρχη και ιδρυτή του Μορφωτικού Συνδέσμου Βαρβασίου Χίου «Βιβλιοθήκη Ο ΦΑΡΟΣ», απόφοιτο της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, συμφοιτητήτης Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ. ΒΑΡΘΟΛΑΟΜΑΙΟ, που υπηρέτησε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Χίο και στο εξωτερικό, σε Αγγλία  και Βέλγιο, τίμησαν οι συγγενείς, φίλοι, συμφοιτητές και συμμαθητές, μαθητές και παλαιοί πρόσκοποί του από το Λονδίνο, σε συνεργασία με Χιακά και Μικρασιατικά Σωματεία της Αττικής, τελώντας 40νθήμερο Μνημόσυνο στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής της οδού Ακαδημίας στην Αθήνα, την Κυριακή 6 Απριλίου.

Το πλούσιο επιστημονικό και πολιτιστικό του έργο ο εκλιπών αφήνει σαν παρακαταθήκη σε όλους τους συνεργάτες του για να συνεχίσουν να κρατούν αναμμένο τον ΦΑΡΟ της Μικρασιατικής Μνήμης και της προσφοράς στην κοινωνία.

Η συμβολή του στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού υπήρξε σημαντική και ο ΦΑΡΟΣ Βαρβασίου στάθηκε το βάθρο της πολύπλευρης προσωπικότητάς του.

Με την  ευκαιρία του μνημοσύνου τέθηκε σε προσκύνηση ιερή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, προσφυγικό κειμήλιο από την Καλλίπολη της Μ. Αγίας διανεμήθηκε ειδική έκδοση αφιερωμένη  στην μνήμη του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ