21.6.2013 15:26

Κ. Μούνδρος: «Αδύναμος ο Νύκτας, όχι εγώ»

ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ Κ. ΜΟΥΝΔΡΟΥ ΣΤΟ Ν. ΝΥΚΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ «Π» ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑΣ

Τα πυρά του εναντίον του Ν. Νύκτα εξαπολύει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο προκάτοχός του Κ. Μούνδρος με αφορμή το δημοσίευμα του «π» για την πορεία δημιουργίας του Κέντρου Ομηρικής Προβολής στη Δασκαλόπετρα.

Αν και μέσα στις δηλώσεις του κ. Νύκτα ουδεμία αναφορά γίνεται για τον Κ. Μούνδρο, ο τελευταίος σαν έτοιμος από καιρό επέλεξε να απαντήσει στο νυν αντιδήμαρχο θεωρώντας ότι θίχτηκε από τα λεγόμενά του στον «π».

Στην ανακοίνωση σημειώνει:

«Μετά από δημοσίευμα στον τοπικό τύπο, αναφορικά με την  επιτροπή για την αξιοποίηση της Δασκαλόπετρας, επιθυμώ να σας γνωρίσω τα παρακάτω:

Από την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ομηρούπολης, έθεσα ως βασική μου προτεραιότητα την ανάδειξη της περιοχής της Δασκαλόπετρας σε Κέντρο Ομηρικής Προβολής, με την αποκατάσταση - αξιοποίηση – διαμόρφωση του μνημείου, του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησής του γύρω από 2 πόλους:

  • Μελέτη ομηρικών σπουδών
  • Γνωστοποίηση της σχέσης του Ομήρου με τη Χίο και τις ομηρικές μνήμες στην περιοχή και σε όλο το νησί

Μάλιστα, για την υλοποίηση αυτού του στόχου, χρειάστηκε μεγάλος αγώνας, για να περιέλθει το κτίριο στην αρμοδιότητα του Δήμου Χίου.

Η εν λόγω επιτροπή συστάθηκε με σκοπό να καθορίσει το πλαίσιο διενέργειας αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του Κέντρου Ομηρικής Προβολής στο χώρο της Δασκαλόπετρας.

Η αδυναμία συντονισμού εκ μέρους του Αντιδημάρχου κ. Νύκτα είναι προφανώς η αιτία μη ολοκλήρωσης του στόχου της επιτροπής και ειλικρινά λυπάμαι για την άστοχη αναφορά στο εν λόγω δημοσίευμα, όσον αφορά το ρόλο μου σε αυτή την προσπάθεια.

Σε ό,τι με αφορά, έβαλα τη βάση, για να ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια και στην αρμοδιότητα του διαδόχου μου είναι να ολοκληρωθεί το όραμα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ, έργο που θα προωθήσει τη Χίο σε παγκόσμιο επίπεδο, ως  τον τόπο, που ο μεγάλος αοιδός δημιούργησε τα έπη του».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ