21.6.2013 12:14

Βάλτωσε πριν καν ξεκινήσει η δημιουργία Κέντρου Ομηρικής Προβολής

ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο Ν. ΝΥΚΤΑΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

Πάει πάνω από χρόνος που η ειδησεογραφία ασχολήθηκε με τις εξαγγελίες του πρώην αντιδημάρχου Ομηρούπολης Κ. Μούνδρου για τη δημιουργία Κέντρου Ομηρικής Προβολής στη Δασκαλόπετρα.

Οι δηλώσεις του κ. Μούνδρου, αν και έδιναν την εικόνα ότι όλα δρομολογούνται, τελικά αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες στα μάτια των πολιτών που ένα χρόνο αργότερα παρακολουθούν τις όποιες εξαγγελίες να εξαργυρώνονται σε παχιές υποσχέσεις.

Η αδυναμία της επιτροπής

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος αντιδήμαρχος Ν. Νύκτας προσπάθησε σύμφωνα με όσα αναφέρει στον «π», να προωθήσει το θέμα μέσα από συνεχόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής που είχε συστήσει ο Κ. Μούνδρος όμως όλες οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό.

«Εδώ και 6 μήνες προσπαθούμε να βρούμε μία άκρη. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα τα μέλη επιδεικνύουν αδιαφορία. Πότε ο ένας δεν μπορεί, πότε ο άλλος έχει δουλειές, πότε προβάλλονται συνεχώς αιτιάσεις που μας καθυστερούν.

Έχουμε προσπαθήσει να συνεδριάσουμε πάνω από 8 φορές και πάλι άκρη δεν βγάλαμε, όταν τα χρονικά  περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Καλούμαστε να βάλουμε μία τάξη στο χάος που υπάρχει και να προωθήσουμε σημαντικά πράγματα που θα αναδείξουν τον Βροντάδο ως ιστορικό τόπο και διαρκώς βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο», σημείωσε στον «π» ο κ. Νύκτας.

Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να προειδοποιήσει δημόσια ότι αν την ερχόμενη Πέμπτη που συνεδριάζει η επιτροπή δεν προκηρυχθούν οι όροι του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη δημιουργία του Κέντρου Ομηρικής Προβολής τότε θα εισηγηθεί στη διάλυση της επιτροπής.

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία αυτή. Το έργο θα πρέπει να προωθηθεί και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Επί του παρόντος ισχύει το ρητό «αν θέλεις να μην προχωρήσει ένα έργο κάνε μία επιτροπή». Η δημιουργία του Κέντρου είναι πρώτιστο ζήτημα για εμάς, το οποίο δεν θα σταματήσει επειδή η συγκεκριμένη επιτροπή χωλαίνει. Αν δεν βρούμε άκρη την άλλη Πέμπτη εγώ θα εισηγηθώ τη διάλυσή της», κατέληξε ο ίδιος.

Προχωράει η ανάπλαση

Την ίδια ώρα πάντως με ταχύτατους ρυθμούς προωθείται η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της Δασκαλόπετρας. Οι οριστικές αποφάσεις τόσο για τις παρεμβάσεις του Δήμου όσο και το είδος της ανάπλασης θα παρθούν την επόμενη Τρίτη, όπου θα υπάρξει ανοικτή συγκέντρωση των κατοίκων με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στην ενοριακή αίθουσα του Αγίου Νικολάου στη Δασκαλόπετρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ