20.1.2017 14:25

"Η λίστα με τα λάθη Μουζάλα είναι ατέλειωτη"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ Ο ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΙΟΥ

Αδύναμο να αναλάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών χαρακτηρίζει τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, απαντώντας παράλληλα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μουζάλας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ. 

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε τα εξής:

"Ο κ. Μουζάλας πρέπει να κατανοήσει ότι δεν κατήγορος αλλά απολογούμενος. Τόσο απέναντι στους Χιώτες, όσο και απέναντι και σε όλους τους νησιώτες του Β.Α Αιγαίου.

Πρώτον, γιατί η δική του ανικανότητα είναι αυτή που έχει μετατρέψει σήμερα, όχι μόνο τη Χίο αλλά και όλα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, σε απέραντα hot spots.

Δεύτερον, γιατί όλες οι υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις έχει δώσει στους νησιώτες, διαψευστήκαν παταγωδώς. 

Τρίτον, γιατί αφήνει τα νησιά μας να «βουλιάζουν» - την ώρα που οι περισσότερες από τις μισές θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας, παραμένουν κενές.

Τέταρτον, γιατί επί δέκα μήνες αποδεικνύεται ανεπαρκής στο να εφαρμόσει στην πράξη τη Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Πέμπτον, γιατί οι νέες, πρόσθετες επιτροπές εξετάσεων αιτημάτων Ασύλου που ο ίδιος συνέστησε, με ευθύνη του ιδίου συνεχίζουν να μη λειτουργούν.

Και, τέλος, έκτον, επειδή τόσο ο ίδιος, όσο και η επικίνδυνη Κυβέρνησή του, έχουν καταστήσει σήμερα τη χώρα μας δέκτη καταγγελιών από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, αφού η υπόθεση του προσφυγικού και οι υψηλές χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει η χώρα μας από την Ε.Ε, εξελίσσεται για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ένα πεδίο εξυπηρέτησης κομματικών - και όχι μόνο - συμφερόντων.

Ο κατάλογος με τα λάθη και με τις παραλείψεις του κ. Μουζάλα είναι κυριολεκτικά ατέλειωτος. Για αυτό θα ήταν σκόπιμο να σταματήσει το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών. 

Οι Χιώτες από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε στραφεί όλοι εναντίον του, είναι δικό του «επίτευγμα».

Πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να γεμίζει άναρχα τα νησιά μας με διάσπαρτες δομές φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Χρειάζεται μία μόνο οργανωμένη δομή, προσωρινού χαρακτήρα, με διαμορφωμένους ξεχωριστούς χώρους για τους παραβατικούς μετανάστες και για τις υπηρεσίες ασύλου. Και, βέβαια, η εξέταση του κάθε αιτήματος δε θα πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες. Μόνο έτσι θα μπει ένα τέλος στη σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση και θα ξεκινήσει η αποσυμφόρηση του νησιού."

Η ανακοίνωση Μουζάλα εδώ:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής,

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ