3.3.2015 10:58

Βάση στην επίλυση του ακτοπλοϊκού

ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΛΗΜΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΒΑΛΑΣ - ΝΗΣΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΔΡΙΤΣΑ

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας με βουλευτές και φορείς των δύο νησιών.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Αγλαΐα Κυρίτση και Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, ο Έπαρχος Λήμνου Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αντώνης Καραγιάννης. 

Ο Έπαρχος Λήμνου μετέφερε τις απόψεις της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί οριστική και βιώσιμη λύση που θα βγάλει τα δύο νησιά από το καθεστώς της απομόνωσης των τελευταίων ημερών. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού ο προγραμματισμός σταθερών δρομολογίων με αξιόπιστα πλοία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ενώ σημείωσε ότι η Λήμνος και ο Άγιος Ευστράτιος, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, χρειάζονται εκτός από τη σύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα και την ενδοπεριφερειακή διασύνδεση.

Σε αυτό το πλαίσιο οι φορείς των δύο νησιών είπαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθεί πλοίο για τη γραμμή Λαύριο- Άγιος Ευστράτιος- Λήμνος- Καβάλα και να προχωρήσει η υπογραφή σύμβασης για το δρομολόγιο Καβάλα- Λήμνος- Λέσβος- Χίος –Σάμος.

Ο κ. Δρίτσας είπε ότι έχει θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του ζητήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου και δεσμεύτηκε να δώσει λύση το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ