9.4.2012 11:24

«Απαράδεκτη και επιπόλαια η απόφαση για το λιμάνι»

Σαφής αιχμές κατά του υφυπουργού Αποδομών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτη αφήνει με επιστολή του προς το υπουργείο αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς ο δήμαρχος Χίου Πολ. Λαμπρινούδης.
Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει:

«Θεωρούμε απαράδεκτη, επιπόλαια αλλά και παραπλανητική την απάντηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε ερώτηση του Βουλευτή Χίου κ.Μουσουρούλη, με θέμα «Νέος Κεντρικός Λιμένας Χίου».
Η απάντηση εστιάζεται σε πέντε θέματα ως δήθεν εκκρεμότητες οι οποίες στην ουσία δεν ευσταθούν.
  Αναφέρεται ότι εκκρεμεί έκδοση οριστικών γνωμοδοτήσεων από το ΓΕΝ, όταν αυτό έχει απαντηθεί από το ΓΕΝ με το υπ’αριθμ.8221.Τ78/05/07/29-10-2007 έγγραφο και με το 8221-Τ78/0408 νεότερο έγγραφο.
  Αναφέρεται ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας όταν αυτό έχει εγκριθεί με το υπ’αριθ.510569/13-6-2008, με το υπ’αριθ.3834/22-5-2008 καθώς και με το 3695/9-6-2008 έγγραφο από το ΓΕΝ.
  Αναφέρεται η έλλειψη καθαρισμού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης ενώ εκκρεμεί η υπογραφή από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πλέον των δύο ετών.
  Σημειώνεται ότι η ΥΠΑ έχει εκφράσει έντονους προβληματισμούς για τη συγκεκριμένη θέση, κάτι τελείως αναληθές, δεδομένου ότι η ΥΠΑ δεν έχει απορρίψει τη συγκεκριμένη θέση και έχει γνωμοδοτήσει κατά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, βλέπε έγγραφο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με αριθ.103928/15-5-2006.
  Στη σύσκεψη που έγινε στη Διαχειριστική Αρχή στη Περιφέρεια, χωρίς την παρουσία μας, μπλέκονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα, από έλλειψη ενημέρωσης.
  Αγνοείται ακόμη ότι η οριστική μελέτη που έχει εκπονηθεί αφορά μόνο την α΄φάση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 42.000.000€ και αφορά την κατασκευή των λιμενικών έργων και της προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια, για να μπορούμε μ’αυτό τον τρόπο να δώσουμε λειτουργικότητα στο έργο σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε.
  Την πληρότητα της μελέτης λιμενικών έργων α΄ φάσης επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Υποδομών έως 28/6/2010 με το υπ’αριθμ΄.Δ4/1811/Φ52/Μ έγγραφο προς την Ν.Α.Χίου και τον Γενικό Γραμματέα Δημ.Έργων.
Εκ των πραγμάτων διαφαίνεται ότι και σωστός σχεδιασμός έχει γίνει και πλήρης είναι η μελέτη της πρώτης φάσης και ότι δεν υπάρχει καμία εκκρεμμότητα.
  Αυτό που λείπει είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων για να ενταχθεί και να ξεκινήσει το έργο και η ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών δεδομένου ότι ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
  Βέβαια δεν συζητάμε την πρόταση του τοπικού βουλευτή για την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος λιμανιού, επικαλούμενοι το Φ4/3/3371/27-7-2007 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο αποτρέπει την κατασκευή έργων στο ήδη υπάρχον λιμάνι».

 
 
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ