20.2.2017 13:48

"Αφήνω τον Δήμο να δώσει εφικτές λύσεις για το μεταναστευτικό" [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΞΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ "18" ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ

Στην αντεπίθεση πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης μετά τα όσα ακούστηκαν ή υπονοήθηκαν για το πρόσωπό του, την Κυριακή κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης του Πιτυούς με θέμα την εξέταση της πρότασής του για δημιουργία νέας δομής στο «18» του Αίπους.

«Έχω σαφή θέση και άποψη»

Απαντώντας στα όσα ακούστηκαν μέσα στην αίθουσα του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Πιτυούς, ότι ο αντιπεριφερειάρχης δεν μπορεί να καθορίσει με τη στάση του το μέλλον του χωριού ο ίδιος απάντησε: «Το ποιος είναι σε θέση να καθορίζει το μέλλον του τόπου είναι σαφές και προκύπτει από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Αλίμονο αν ο αντιπεριφερειάρχης δεν μπορεί να καθορίζει την τύχη του τόπου. Κάποιες φορές ο πολίτης ζητά ο αιρετός του να έχει σαφή θέση και άποψη και προσωπικά έχω και θέση και άποψη για το μεταναστευτικό».

«Γι’ αυτό απουσίαζα»

Αναφερόμενος στην απουσία του από τη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Πιτυούς ο Χιώτης αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι: «Χθες είχαμε πολύ σημαντικότερα πράγματα για να είναι ο αντιπεριφερειάρχης στη λαϊκή συνέλευση. Ναι είναι σημαντική και η λαϊκή συνέλευση όμως είχα μία πολύ σημαντική συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα».

«Ο Δήμος γνώριζε τα πάντα εδώ και 8 μήνες»

Αντικρούοντας τα λεγόμενα των 3 αντιδημάρχων Στρ. Γδύση, Μ. Φαφαλιού και Β. Ποταμούση ότι ο Δήμος δεν γνώριζε τίποτα για την πρόταση της Περιφέρερειας για το «18» ο κ. Κάρμαντζης επιτέθηκε στην δημοτική αρχή λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να ισχυρίζονται στελέχη της ότι δεν γνώριζαν τις θέσεις του.

«Εδώ και 8 μήνες όταν υπήρξαν αδιέξοδα στο ζήτημα της εύρεσης χώρου, εξέφρασα την άποψή μου από την αρχή, δημόσια και ξεκάθαρα, και γραπτά και προφορικά και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τέτοιο τρόπου που μέχρι και ο τελευταίο κάτοικος της Χίου ήξερε τη θέση μου για το «18». Το γεγονός ότι βρέθηκαν πάρεδροι που δεν ήταν ενημερωμένοι προφανώς δεν είναι δικό μου θέμα. Όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Δήμο γύρω από το τόσο σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Κάρμαντζης και διερωτήθηκε: «Οι φυλακές που έγιναν αποδεκτές από τους κατοίκους του Πιτυούς με πολύ μεγάλη χαρά, σε τι διαφέρουν από τη συγκεκριμένη κλειστή δομή αν τελικά γίνει; Τελικά πότε έλεγαν αλήθεια; Τότε ή τώρα;».

«Περιμένουμε τις εφικτές λύσεις του Δήμου»

Με δεδομένη την απόρριψη της πρότασής του από τους κατοίκους του Πιτυούς, ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωση ότι μετά και τα λεγόμενα των αντιδημάρχων ο ίδιος θα περιμένει από τον Δήμο να βρει και να εφαρμόσει εφικτές λύσεις.

«Επειδή χθες για πρώτη φορά ακούστηκε από τους 3 αντιδημάρχους ότι είναι θέμα του Δήμου να βρει λύσεις, εμείς περιμένουμε να τις δούμε και είμαστε εδώ αν χρειαστεί η συμβολή μας. Ο Δήμος αναλαμβάνει πλέον το βάρος της εξεύρεσης λύσης, επειδή είναι  σαφώς και θέμα της επικράτειάς του. Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να εμπλακώ σε αρμοδιότητες που αφορούν τη δημοτική μας αρχή», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας ότι:

«Εύχομαι οι λύσεις να είναι εφικτές και υλοποιήσιμες. Υπάρχει απόφαση για την κατάργηση της Σούδας, αναμένω την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων όπως εκφράστηκαν από τους 3 αντιδημάρχους που θεωρώ ότι εκπροσωπούν τη δημοτική αρχή του τόπου μας». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ