20.5.2024 14:06

Αδελφότητα Ψαριανών: Καταγγελία στο Υπουργείο Ναυτιλίας για το «Psara Glory»

Η Αδελφότητα Ψαριανών, με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για τις συνεχείς και αδικαιολόγητες, κατά την άποψή της, τροποποιήσεις στα δρομολόγια του πλοίου Psara Glory, που εξυπηρετεί τη γραμμή Χίου-Ψαρών.

Χρόνια Προβλήματα και Νέες Διαμαρτυρίες

Η Αδελφότητα αναφέρει ότι, πέρα από τα ήδη γνωστά προβλήματα της γραμμής, όπως η μεγάλη διάρκεια του ταξιδιού και το υψηλό κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων, η πλοιοκτήτρια εταιρεία προβαίνει σε ακατανόητες ενέργειες που δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών των Ψαρών.

Απουσία Προγραμματισμού και Συνεχείς Αλλαγές

Συγκεκριμένα, η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει τα δρομολόγια για το καλοκαίρι, δημιουργώντας προβλήματα στον προγραμματισμό των ταξιδιών. Επιπλέον, οι συχνές αλλαγές στα δρομολόγια, ακόμα και σε επίπεδο προορισμού, προκαλούν αναστάτωση και ταλαιπωρία.

Η Αδελφότητα καταγγέλλει ότι η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια ακόμα και όταν αυτά δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων, προκειμένου να μην χάσει την κρατική επιδότηση. Επιπλέον, αναφέρει ότι η εταιρεία τροποποιεί δρομολόγια για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, όπως στην περίπτωση της πρόσφατης αλλαγής για τη διευκόλυνση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.

Αίτημα για Παρέμβαση του Υπουργείου

Η Αδελφότητα Ψαριανών ζητά την παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, τονίζοντας ότι η εκτέλεση των επιδοτούμενων δρομολογίων πρέπει να γίνεται με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και την ανάπτυξη των νησιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ