20.10.2016 10:32

Το Υπουργείο Παιδείας απαξιώνει τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

ΕΛΜΕ: ΔΩΣΤΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

Για θεσμοθέτηση μη αμειβόμενης εργασίας  και για απαξίωση των προγραμμάτων  σχολικών δραστηριοτήτων καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας, η ΕΛΜΕ Χίου, επισημαίνοντας ότι με την απόφασή του να μην λαμβάνονται οι ώρες των προγραμμάτων αυτών ως ώρες προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού σχολικού ωραρίου, αίρεται κάθε κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να τα υλοποιήσουν.

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου, ομόφωνα, με την παρούσα ανακοίνωση καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που με την υπ’  Αρ. Πρωτ. 170596/ΓΔ4/13-10-2016 εγκύκλιό του, η οποία αφορά το σχεδιασμό – υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων), Αγωγής Σταδιοδρομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (erasmus+, etwinning κ.α.) για το σχ. έτος 2016-2017, δεν παρέχει τη δυνατότητα οι ώρες των προγραμμάτων αυτών να λαμβάνονται ως ώρες προς συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου. Με δεδομένο ότι η πληρωμή υπερωριακής απασχόλησης στα εν λόγω προγράμματα έχει καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, το Υπουργείο Παιδείας έρχεται να εισάγει τη «μη αμειβόμενη εργασία»

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου θεωρούμε ότι με την ανωτέρω αναφορά της εν λόγω εγκυκλίου  αίρεται κάθε κίνητρο προς τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν πρόγραμμα, και ταυτόχρονα υποβαθμίζεται το περιεχόμενο της παρεχόμενης εκπαίδευσης με μοναδικό σκοπό την «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικών, τη στιγμή, που σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα αναγνωρίζει ότι τα Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων αναζωογονούν τη σχολική ζωή, καλλιεργούν την περιβαλλοντική συνείδηση, την εκπαίδευση για την αειφορία, ανοίγουν παράθυρα στον πολιτισμό, παρέχουν αγωγή υγείας και σταδιοδρομίας και λειτουργούν μέσα σε ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό πλαίσιο, που επιτρέπει εναλλακτικούς τρόπους μάθησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.  

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ