27.10.2022 12:09

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χίου για την 28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου: Μία επέτειος, ένας θρύλος, μία μνήμη κι ένα χρέος! 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα γιορτής, χαράς για όλους τους Έλληνες. Μια γιορτή ήθους και λεβεντιάς, γιατί περιέχει μηνύματα ομοψυχίας, ιερής συγκίνησης και ευγνωμοσύνης. Είναι αναγκαίο να θυμηθούμε τις θυσίες των παλαιοτέρων γενεών για την εθνική ανεξαρτησία μέσα από το θαύμα των Αλβανικών βουνών. Να θυμηθούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες, που με την θυσία τους, απλοί άνθρωποι μεταμορφώθηκαν με μιας σε ηρωικές μορφές και δημιούργησαν την εποποιία του 1940.

Επί τη ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου καλούμαστε όλοι οι πολίτες να αναλογισθούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης Πατρίδος. Από αυτήν την ηρωική πράξη ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης μάς δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος.

Βασικό στοιχείο της αυτογνωσίας ενός λαού είναι η γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας του.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ