4.2.2022 8:17

Το μήνυμα και τα αιτήματα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου με αφορμή την 4η Φλεβάρη

4  Φεβρουαρίου 2022…Μια ακόμα παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του Καρκίνου.

Ημέρα που είναι το ορόσημο της δέσμευσης όλων για πρόληψη ,έγκαιρη διάγνωση,και θεραπεία κατά του καρκίνου …Είναι η μέρα που μας θυμίζει ,για μια ακόμα φορά  την υποχρέωση όλων ,για   μείωση του παγκόσμιου αντίκτυπου  της νόσου .  Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στοχεύει να αποτρέψει εκατομμύρια θανάτους ετησίως, οι οποίοι θα μπορούσαν να προληφθούν, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση για τη νόσο ..

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ  δραστηριοποιείται  με δράσεις που έχουν αντίκτυπο στους γύρω μας , ελπίζοντας  να κατακτήσουμε έναν κόσμο υγιέστερο, με την μικρότερη κατά το δυνατόν επίπτωση του καρκίνου..

Σκοπός μας  είναι να μάθουν όλοι ότι στην πρωτογενή πρόληψη  ιδιαίτερη σημασία έχει η τακτική σωματική άσκηση , η αποφυγή της παχυσαρκίας  ,και η υγιεινή διατροφή.

Στην δευτερογενή πρόληψη  είναι η έγκαιρη προσυμπτωματική  διάγνωση ..Οσο νωρίτερα διαγνωστεί ένας  καρκίνος τόσο  περισσότερες και οι πιθανότητες επιβίωσης  

Για ορισμένους τύπους καρκίνου υπάρχουν προληπτικές εξετάσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και μπορούν να σώσουν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων

 «Μην εύχεσαι να μη σου τύχει – Φρόντισε να μη σου συμβεί»

Ένα ηχηρό μήνυμα που προσδοκούμε να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες,

Σήμερα ζούμε όλοι μας μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ