16.1.2015 16:38

Τιμούν τη μνήμη των λεπρών

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΟ ΛΩΒΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΦΙΝΑ

Τη μνήμη των Λεπρών τιμά για δεύτερη φορά την Κυριακή η Εκκλησία της Χίου, μετά την περσινή πρώτη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγ. Λαζάρου στο Λωβοκομείο του Κοφινά. Η Θεία επίκληση συνδυάζεται και με την γιορτή του Αγίου Νικηφόρου του Χίου, ο οποίος ήταν  λεπρός και Αγιοποιήθηκε πέρσι. Σύμφωνα με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι.Μ. Χίου πατέρα Δημήτριο Γεώμελο, έως  πρόσφατα η λειτουργία  γινόταν το Σάββατο του Λαζάρου και η ημερομηνία της 18ης Ιανουαρίου ορίστηκε από τη Μητρόπολη επειδή τη συγκεκριμένη μέρα  διαβάζεται  η περικοπή της Θεραπείας των δέκα λεπρών, από το κατά Λουκά Ευαγγέλιο.

Από πέρσι

 Η περιοχή του Λωβοκομείου υπάγεται στην ενορία του ναού του Αγ. Ματθαίου Κοφινά. Την Θεία λειτουργία θα τελέσει ο εφημέριος Πλάτων Γκιάλης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι η πρώτη θεία επίκληση πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 2014, επειδή ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάρκος έκρινε σωστό να τιμάται ταυτόχρονα και   Άγ. Νικηφόρος.Mετά τη λειτουργία θα ακολουθήσει αρτοκλασία και κέρασμα στο υπέροχο περιβάλλον του χώρου ή στο κελί της εκκλησίας αν το επιβάλλουν οι καιρικές συνθήκες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ