5.1.2015 10:54

Θυσία στο σκαθάρι 4 φοίνικες του δημοτικού κήπου

Άντεξαν πάνω από έναν αιώνα. Φυτεμένοι επί δημαρχίας Πολεμίδη, σχεδόν αμέσως μετά την απελευθέρωση του νησιού, οι φοίνικες του δημοτικού κήπου είναι χαραγμένοι στη μνήμη όλων και αποτυπωμένοι σε εκατοντάδες φωτογραφίες εποχής.

Την επομένη της Πρωτοχρονιάς συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου με … βαριά καρδιά «κούρευε» τρεις από αυτούς, στερώντας απ’ τον δημοτικό κήπο μέρος της γοητείας του.

«Είχαμε προχωρήσει σε δενδοχειρουργική. Δυστυχώς οι προσπάθειες μας δεν έχουν αποτέλεσμα όσο για την καταπολέμηση του φονικού για τους φοίνικες σκαθαριού δεν υπάρχει αντίστοιχη προσπάθεια και από τους ιδιώτες», επισημαίνει η Αρ. Ποδαρά, δημοτική γεωπόνος.

Το σκαθάρι,  με μέγεθος 3 με 4 εκατοστά και χρώμα καστανοκόκκινο στο κεφάλι του φέρει ένα χαρακτηριστικό ρύγχος. Η προνύμφη του, η οποία είναι και αυτή που “τρώει” το φοίνικα, έχει μέγεθος 5 εκατοστών, λευκό χρώμα και καφέ κεφάλι με μεγάλα και δυνατά σαγόνια. Σύντομα προσβάλλει το φοίνικα και σαπίζει το εσωτερικό του κορμού του.

Συνολικά, μαζί με έναν φοίνικα που είχε κοπεί αρχικά, θυσιάστηκαν 4 στο δημοτικό κήπο, με την Αρ. Ποδαρά να εξηγεί ότι η Υπηρεσία Πρασίνου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τους περισώσει, είναι αναγκαία όμως και η συνεργασία όσων διαθέτουν ιδιωτικούς φοίνικες σε κοντινά του κέντρου σημεία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ