11.10.2012 19:57

Θερμό επεισόδιο με το «καλημέρα»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΙΡΑΜΑ

 
Ένα ακόμη επεισόδιο, στη σωρεία των άσχημων γεγονότων, έρχεται να πιστοποιήσει ότι οι λαθροθήρες και γενικά αυτοί που έχουν επιλέξει να παρανομούν στο κυνήγι εξυπηρετώντας δικά τους συμφέροντα και σκοπιμότητες δε βάζουν μυαλό.
Το επεισόδιο, που θα καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες, εκτυλίχθηκε την Κυριακή στην περιοχή της Πιραμάς. Οι δύο ομοσπονδιακοί θηροφύλακες  που είχαν έλθει από τη Λέσβο σταμάτησαν για έλεγχο ένα ημιφορτηγό αυτοκίνητο με έξι επιβάτες, οι τρεις από τους οποίους καθόταν στην καρότσα με τα όπλα τους στα χέρια, ενέργεια που είναι παράτυπη. Οι τρεις από τους ελεγχόμενους έδωσαν τις άδειες τους, αλλά η συνέχεια ήταν δραματική.
 
Η επίθεση
Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου στην αρχή προσπάθησε να διαφύγει για να αποφύγει τον έλεγχο και τις συνέπειες του, αλλά  το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε κράσπεδο. Στη συνέχεια επιτέθηκε και άρπαξε από το λαιμό έναν από τους θηροφύλακες, τον οποίο προσπάθησε να πνίξει, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης. 
Η συμπλοκή έληξε με παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά οι έξι τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες. Αμέσως ενημερώθηκαν η Διεύθυνση Δασών και η Αστυνομία, έγινε ταυτοποίηση και αναγνώριση των στοιχείων των καταζητούμενων, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, είναι  άτομα που προκαλούν συχνά με τη δράση τους. Η προανάκριση έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται ο ορισμός δικάσιμης ημερομηνίας για να βρεθούν  ενώπιον της Δικαιοσύνης και να αναλάβουν τις ευθύνες  των πράξεων τους.
 
Καταδικάζει
Η διοίκηση του Κυνηγητικού Συλλόγου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες και τονίζει ότι θα λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και θα εκκινήσει όλες τις διαδικασίες επιβολής των νόμιμων κυρώσεων εναντίον τους.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ