29.6.2015 14:01

Τέλος το εμπόριο στην πλατεία Ξυλά

«Η πλατεία Ξυλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εδώ και στο εξής ως χώρος στάσιμου υπαίθριου εμπορίου». Με αυτή την πρόταση το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκαθάρισε προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι από εδώ και στο εξής η πλατεία δίπλα από το Ομήρειο δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά ως χώρος στάσιμου εμπορίου.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση έπειτα από την απαίτηση πολλών υπαίθριων πωλητών να καταλάβουν θέσεις εμπορίου σε διάφορα σημεία του νησιού. Πρώτη η Δ. Τσαρδάκα εκ μέρους της «Χιακής Συμπολιτείας» σημείωσε ότι ο χώρος ανήκει στους πολίτες και συνεπώς θα πρέπει να μείνει ελεύθερος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Ν. Νύκτας που σημείωσε ότι η πλατεία Ξυλά θα πρέπει να εξαιρεθεί οριστικά από τους υπαίθριους χώρους για υπαίθριο εμπόριο πρόταση που εν τέλει έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το Σώμα.

Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δώσει άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε περιοχές όπως ο Ανάβατος, τα Μαύρα Βόλια και τα Βρουλίδια σε ενδιαφερόμενους εμπόρους θέλουν να δραστηριοποιηθούν στα συγκεκριμένα σημεία του νησιού, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ