Κοινωνία

24/5/16 10:13

τελ. ενημ.: 25/5/16 13:13

Τα λεωφορεία πήγαν, ο κόσμος έλειπε

ΜΟΛΙΣ 20 ΑΤΟΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙ.ΑΛ. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ

Μηδαμινή ήταν η συμμετοχή των προσφύγων και των μεταναστών την πρώτη ημέρα δρομολόγησης των λεωφορείων από τη ΒΙ.ΑΛ. στο κέντρο της πόλης, αφού τα δύο πρώτα λεωφορεία αναχώρησαν από το Κέντρο Κράτησης κενά επιβατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του «π» μόλις 20 άτομα επιβιβάστηκαν σε αυτά με το τρίτο και τελευταίο λεωφορείο που αναχώρησε από το Χαλκειός προς την πόλη λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής η μικρή συμμετοχή οφείλεται στο γεγονός ότι το πρωί της Δευτέρας διαδόθηκε η φήμη ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το άσυλο με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μείνουν τελικά στη ΒΙ.ΑΛ..

Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Χίου, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, της ανθρωπιστικής οργάνωσης της καθολικής εκκλησίας «Καρίτας» καθώς και του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες.

Το κόστος ανά δρομολόγιο κοστίζει 50 ευρώ συν Φ.Π.Α., ποσό που για αρχή θα βαραίνει τον Δήμο Χίου ενώ στη συνέχεια την «Καρίτας».

Δείτε επίσης