21.7.2015 14:35

Συνέχεια παραιτήσεων στην υπηρεσία καθαριότητας

ΕΝΑΣ – ΕΝΑΣ ΟΙ 5ΜΗΝΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΦΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΑΝ

Αντιμέτωπη μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα βρίσκεται η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, που βλέπει τους συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας να δηλώνουν ο ένας μετά τον άλλον παραίτηση.

Όπως ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης ήδη παραιτήθηκαν από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων τους συνολικά 11 από τα 45 άτομα που προσλήφθηκαν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αφού όπως φάνηκε μάλλον δεν τους ικανοποίησε το πόστο της εργασίας τους.

«Περίμεναν ότι θα γίνουν διευθυντές…»

Την κατάσταση που διαμορφώθηκε καυτηρίασε δεικτικά ο κ. Μπελέγρης τονίζοντας ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα βρεθούν σε γραφεία. Η πραγματικότητα όμως ήταν διαφορετική αφού οι περισσότεροι αξιοποιήθηκαν στην καθαριότητα των δρόμων ως σαρωτές.

«Δήλωσαν παραίτηση για να διεκδικήσουν μία θέση στην επόμενη προκήρυξη που είναι για διευθυντές και διοικητικά στελέχη», είπε σαρκαστικά ο κ. Μπελέγρης σημειώνοντας ότι πλέον ο Δήμος αναμένει τους αντικαταστάτες τους από τη λίστα των επιλαχόντων.

Έρχονται και οι υπόλοιποι

Το γεγονός πάντως ότι παραιτήθηκαν 1 στους 4 εργάτες δεν φαίνεται ότι προς το παρόν επηρεάζει την υπηρεσία καθώς την Πέμπτη αναμένεται να προστεθούν στο δυναμικό της ακόμα 12 άτομα και 1 οδηγός απορριμματοφόρου από τα 90 συνολικά άτομα που δικαιούται ο Δήμος μέσω της 5μηνης απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση των 12 ατόμων που αναμένονται να προσληφθούν την Πέμπτη είναι ότι 2 άτομα υπέβαλλαν την παραίτησή τους το πρωί της Τρίτης πριν καν προλάβει η υπηρεσία να τους καλέσει να αναλάβουν καθήκοντα.

Χείρα βοηθείας από την Κηφισιά

Στις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται να συνδράμει κι ένα απορριμματοφόρο από τον Δήμο Κηφισιάς το οποίο για δύο μήνες θα ενταχθεί στον στόλο οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ