27.9.2012 10:21

Συνδικαλισμός του θεαθήναι

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πόσο μαζικότερες θα ήταν οι κινητοποιήσεις αν από αυτές απουσίαζαν οι συνδικαλιστικές νοοτροπίες παλιάς κοπής; Το ερώτημα αυτό επανήλθε χθες στη σκέψη πολλών και πάντως των επιχειρήσεων που πληρώνουν συνήθως το μάρμαρο για να κάνουν ορισμένοι το συνδικαλιστικό τους … κομμάτι.
Και χθες αποκλείστηκαν, με τη μέθοδο της κατάληψης, συγκεκριμένες επιχειρήσεις (τράπεζες και super market) με μοναδικό κριτήριο ότι βρίσκονται στη ζώνη του κέντρου και δίνουν τον τόνο της συμμετοχής ή όχι στην απεργία.
Το ΠΑΜΕ επέλεξε να αποκλείσει κάποιους χώρους, μεταξύ των οποίων και τα σούπερ μάρκετ Χαρά, Μαρινόπουλου στην πλατεία Βουνακίου και  Βιδάλη στην οδό Μονομάχου, όπως κάνει πάντα, σχεδόν παραδοσιακά πια.
Ο Π. Γιαννούμης, ιδιοκτήτης των super market «χαρά», θέτει την ενέργεια τους στην κρίση του κόσμου, δηλώνοντας οι αν και το κατάστημα ήταν κλειστό, οι  συνδικαλιστές απαίτησαν να αποχωρήσουν  από μέσα και οι εργαζόμενοι που έκαναν εσωτερικές δουλειές.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ