30.1.2014 13:01

Στον «πάγο» οι έλεγχοι για το κάπνισμα - θα γίνονται μόνο στα εστιατόρια

Στα εστιατόρια θα περιοριστούν αρχικά οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, καθώς για να εντατικοποιηθούν, θα πρέπει να εκδοθεί η κοινή απόφαση από τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Με την εν λόγω απόφαση, θα ξεκαθαριστεί η ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ και θα υπάρχει πλέον προσωπικό για την εκτέλεση των γενικευμένων ελέγχων σε μπαρ και καφέ και οποιοδήποτε κλειστό χώρο.

Ελεγχοι θα γίνονται επίσης, μετά από καταγγελίες, στη γραμμή 1142, που ξεκίνησε να επαναλειτουργεί σε 24ωρη βάση από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, σε επαφή που είχε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αποφάσισαν την έναρξη μεγάλης καμπάνιας στα σχολεία όλης της χώρας. Μάλιστα, σε κάποια σχολεία, θα γίνεται ενημέρωση μέσω νέων τεχνολογιών.

«Η εκστρατεία έχει τίτλο “Μαθαίνω να μην καπνίζω” και θα ζητήσουμε την εθελοντική συνεργασία γιατρών και φαρμακοποιών για την υλοποίηση του προγράμματος», εξηγεί η υφυπουργός Υγείας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ