15.7.2015 15:54

Στάθμευσε... στους παιδικούς η οικονομική δυσπραγία

ΜΕΤΕΩΡΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Στον αέρα βρίσκεται το σύστημα λειτουργίας των δύο παιδικών σταθμών της ΔΗΚΕΧ,  «Νερομπογιές και Νότες» στο Βαρβάσι και «Γλυκό μου Μανταρίν»ι στο Τάλλαρος του Κάμπου.

Το διοικητικό συμβούλιο δεν γνωρίζει τι θα κάνει, αφού  ακόμη και αν διπλασιαστούν οι επιχορηγήσεις, το τεράστιο έλλειμμα δεν καλύπτεται και οι σταθμοί είναι αδύνατον να λειτουργήσουν σωστά, όπως δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γιώργος Κερμπάτσος . Τα αποτελέσματα και οι προτάσεις της Οικονομοτεχνικής μελέτης που έχει παραγγελθεί θα γίνουν γνωστά στη σημερινή βραδινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, στην οποία  θα ληφθούν και οι αναγκαίες κρίσιμες αποφάσεις.

Χρηματοδότηση

Στους δύο σταθμούς πέρσι φιλοξενήθηκαν 95 παιδιά. Το κάθε παιδί κοστίζει 400 ευρώ το μήνα, αλλά  τα 40 παιδιά που δεν εντάσσονται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα πληρώνουν τροφεία 50 ευρώ  το μήνα.

«Αν δεν χρηματοδοτηθούμε από το ΕΣΠΑ και μειωθεί η δημοτική επιχορήγηση, θα τεθούν τα πάντα στο κρεβάτι του Προκρούστη, θα αναγκαστούμε  να περικόψουμε σημαντικά τις  δαπάνες. Θα πρέπει να μειώσουμε τους δικαιούχους, τα  έξοδα, να απολύσουμε υπαλλήλους  και άλλα σκληρά  μέτρα. Ακόμη και αυτά όμως δεν θα μας σώσουν, θα είναι ημίμετρα διατήρησης του ασθενή στη ζωή με μηχανικά μέσα. Μόλις του βγάλουμε τον αναπνευστήρα θα πεθάνει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γ. Κερμπάτσος.

Εν τω μεταξύ οι παραγωγικοί φορείς και ι εργαζόμενοι είναι σε επιφυλακή αφού οι παραπάνω οικονομικές δυσκολίες αναμένεται να οδηγήσουν για ακόμη μια φορά σε νέα επιβολή και αύξηση τροφείων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ