26.9.2012 19:59

Σώπα, όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες

• ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ «ΠΑΙΔΙ» ΤΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΧΩΡΑ

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι εκκλησιές σε Χάλανδρα, Αφροδίσια, Κέραμο και Λεπτόποδα λειτουργούνταν από τον παπά Χαρ. Ξυδιά. Το βάρος των πολλών χρόνων δεν του επιτρέπει, όσο κι αν το θέλει, να διακονεί τους ελάχιστους πείσμωνες κατοίκους των χωριών της βορειοδυτικής Χίου και εδώ και μήνες στα τέσσερα χωριά ο εκκλησιασμός ήταν πολυτέλεια.
Περνώντας απ’ αυτά ο δεσπότης ένοιωσε την ανάγκη των κατοίκων να βρίσκονται πιο συχνά κοντά στο Χριστό. Αντιλήφθηκε ότι η παρουσία ιερέα δεν είναι υπερβολή, όπως κάποιοι θα βιαστούν να πουν, αλλά στήριγμα σε εκείνους που αντιστέκονται στις συνθήκες της επιβίωσης. Κι η χαρά του ποιμενάρχη μας μεγάλη, όταν το πρώτο του πνευματικό παιδί δεν έφερε καμία αντίρρηση να τοποθετηθεί ιερέας για τα χωριά των Αφροδισίων, των Χαλάνδρων, της Κεράμου και των Λεπτοπόδων. Κοντά τους θα βρίσκεται μετά την αναμενόμενη χειροτονία του την 1η Νοεμβρίου στα Νένητα. Ο διάκος σήμερα, Ιωάννης Κατσούνης, Θεού θέλοντος με το σχήμα του ιερέα, θα καλύπτει πιθανότητα και τις παρακλήσεις στην Ιερά Μονή των Μουνδών, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία του νησιού. Ένα πραγματικά ιεραποστολικό καθήκον, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες της εποχής για ένα νέο ιερέα. Πραγματικά άξιος! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ