22.11.2023 12:52

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου: «Όχι στη φοροληστεία αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων»

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου συμπαραστέκεται στον αγώνα των επιστημόνων, επαγγελματιών, μικρών εμπόρων, βιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων του νησιού, που με τον σημερινό τους αγώνα δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη νέα φορολογική επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ και των μονοπωλίων για την εξασφάλιση του ταμείου ανάκαμψης, φορολογεί 500 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους αφήνοντας στο απυρόβλητο επιχειρηματικούς ομίλους τους οποίους μάλιστα φορά απαλλάσσει και τους μπουκώνει με νέες επιδοτήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών το 0,2% τον ΑΦΜ χρωστάνε 85 δισεκατομμύρια ευρώ στα οποία η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια. Παράλληλα όλες μαζί οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν δημιουργήσει φορολογικό παράδεισο στους εφοπλιστές με περισσότερες από 50 φοροαπαλλαγές και εθελοντική φορολογία. 

Ενώ στις τράπεζες που μόνο το εννιάμηνο του 2023 είχαν σχεδόν 3δις ευρώ κέρδη, συνεχίζει να τους χαρίζει φόρους. Το νόημα αυτής της επίθεσης είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους αυτοαπασχολούμενους, για να εξασφαλίσει νέα πεδία επένδυσης και ανάπτυξης στους επιχειρηματικούς κολοσσούς. 

Οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό αγώνα με τους αυτοαπασχολούμενους, αν αναλογιστεί κανείς και το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση αυτές τις μέρες. Μέσα από τον οποίο προβλέπεται νέα φοροαφέμαξη ύψους 6,2δις περισσότερα από πέρσι, τα οποία θα τα κλέψει από τις δικές μας τσέπες. Εργαζόμενοι και βιοπαλαιστές ΕΒΕ όλα αυτά τα χρόνια πληρώνουμε την κρίσης τους και την ανάπτυξή τους, με μισθούς καθηλωμένους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με απλήρωτες υπερωρίες και εξαντλητικά ωράρια. 

Τώρα χρειάζεται να αναπτυχθεί κοινός αγώνας ενάντια στις πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και από την άλλη εξασφαλίζουν φοροασυλία για εφοπλιστές, τραπεζίτες και λοιπά παράσιτα.

·Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης. Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

·Να φορολογηθεί τώρα στο 45% των κερδών το μεγάλο κεφάλαιο,

·να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης,

·να αυξηθούν οι μισθοί πάνω από το ύψος του πληθωρισμού και να επανέλθουν αναδρομικά οι τριετίες. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ