11.10.2012 18:27

Σήμα... καπνού από Βενιζέλου- Ροδοκανάκη

ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ

Το φόβο των... Ιουδαίων έχουν για άλλη μια χρονιά οι επαγγελματίες στις κεντρικές οδούς Ροδοκανάκη και Βενιζέλου που ζητούν από την δημοτική  αρχή να ξεκινήσει μελέτες προκειμένου σύντομα να αντιμετωπιστεί και στη δική τους περίπτωση το πρόβλημα των πλημμυρών, όμοιο με εκείνο της Απλωταριάς και το ίδιο έντονο.
Η είδηση μάλιστα ότι μέσω του ΕΣΠΑ μπορούν να διεκδικηθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 5εκ. ευρώ, όπως έγραψε χθες και ο «π», δημιουργεί στους ίδιους προσδοκίες ότι τουλάχιστον μέρος των χρημάτων μπορούν να διοχετευθούν για την τεχνική υποστήριξη των μελετών ενός τέτοιου έργου.
«Η Βενιζέλου πλήττεται το ίδιο από την οδό Αργέντη, όσο και από τις οδούς Κοραή και Μητροπολίτου Παύλου. Άρα το ζήτημα δεν είναι να αποτρέψουμε το πρόβλημα μόνο σε μια οδό αλλά να αντιμετωπιστεί συνολικά και αποτελεσματικά. Επομένως θεωρώ ότι είναι εύλογο και δίκαιο να ξεκινήσει μια συζήτηση γύρω από την αντιμετώπιση των πλημμυρών και στη Ροδοκανάκη και στη Βενιζέλο», αναφέρει στον «π» επαγγελματίας της περιοχής.
 
Υπάρχει μια δυστοκία
Αναφορικά με το έργο που εκτελείται στην Απλωταριά, οι επαγγελματίες των δυο κεντρικών οδών, ζητούν να ανταποκριθεί ο Δήμος Χίου στο πρόβλημα δίνοντας λύση. «Έχω την εντύπωση ότι το έργο της Απλωταριάς θα προσφέρει κάποια ανακούφιση, αν όλα έχουν μελετηθεί επαρκώς, ωστόσο πρέπει να αποσυνδέσουμε το γεγονός ότι η Απλωταριά ευθύνεται αποκλειστικά για τις πλημμύρες των Βενιζέλου- Ροδοκανάκη. Από μόνο του το δίκτυο των οδών δεν επαρκεί και απαιτεί βελτιώσεις. Από τη ΔΕΥΑ Χίου τι να περιμένουμε; Εδώ τα φρεάτια είναι ζήτημα αν έχουν καθαριστεί. Γι’ αυτό λέμε ο Δήμος να αναλάβει την πρωτοβουλία να προχωρήσει σε μια διευρυμένη συζήτηση για την ανάπτυξη του δικτύου», επισημαίνει ο ίδιος επαγγελματίας. Το θέμα μάλιστα ενδέχεται να ανακινηθεί και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ