2.7.2015 17:40

Σε οικονομικό αποκλεισμό οι Οινούσσες [BINTEO]

ΧΩΡΙΣ ΑΤΜ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

Παρέμβαση στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega Channel έκανε ο Δήμαρχος Οινουσσών Στ. Βογιατζής ζητώντας την παρέμβαση του κράτους ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού που από δεν έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους από το πρωί της Δευτέρας.

Όπως σημείωσε ο κ. Βογιατζής το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τις τράπεζες είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει και το μοναδικό υποκατάστημα του νησιού χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχει μηχάνημα ATM στο νησί.

Έτσι, όπως είπε, οι κάτοικοι των Οινουσσών αναγκάζονται να κατεβαίνουν στη Χίο με το πλοίο και να περιμένουν στις ουρές των καταστημάτων μη προλαβαίνοντας τις περισσότερες φορές το πλοίο της επιστροφής.

«Αυτό το οποίο ζητάμε είναι να ανοίξει το κατάστημα της τράπεζας στο νησί μας ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμαστε κι εμείς. Δεν ζητάμε παραπάνω από τα 60 ή τα 120 ευρώ. Αλλά ζητάμε αυτά που παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες να μπορούμε να τα πάρουμε κι εμείς», εξήγησε ο κ. Βογιατζής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ