24.9.2012 1:05

«Ψαριανός» μποναμάς;

ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΑΤΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΩΤΟΥ, ΤΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑΣ

 
Με μια αγκαλιά γεμάτη αγάπη και προσφορά, επέστρεψε η διοίκηση του συλλόγου καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ από τα Ψαρά. Οι Ψαριανοί ανταπέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψη του συλλόγου, που στα πλαίσια της ιατρικής ημερίδας με τίτλο Μάθε – Πρόλαβε – Ζήσε  ενημέρωσαν τους κατοίκους για την οργάνωση και τις δυνατότητες προσφοράς τους στούς Ψαριανούς καρκινοπαθείς, μέσα από τις δράσεις που έχει αναπτύξει και κυρίως από την εφαρμογή του Προγράμματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας.
 
Η ημερίδα
Στην ημερίδα που διοργανώθηκε στην εξαιρετική αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων ο  δήμαρχος Α. Βρατσάνος και ο ιερέας Ιωακείμ Αρχοντός ευχήθηκαν στα μέλη του συλλόγου «κατευόδωση» του έργου τους και δήλωσαν στο πλευρό τους.                        
Την ημερίδα κόσμησε με την παρουσία του και ο αλλεργιολόγος στρατιωτικός ιατρός Β. Γαρρής, που ενημέρωσε το κοινό για τα προβλήματα της μάστιγας των αλλεργιών.
Αποδοτικότατη ήταν και η επαφή με τη διοίκηση του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ψαρών Κ. Κανάρης, στην οποία τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία του τοπικού πυρήνα συνεργασίας των δύο πλευρών, πάντα με την στήριξη του δήμου.
 
Η προσφορά
Το απαύγασμα αυτής της εξαιρετικής επαφής, είναι η προσφορά της οικογένειας Γ. Βουραντά, η οποία ανταποκρινόμενη στην έκκληση των καρκινοπαθών, ενημέρωσε τη διοίκηση ότι παραχωρεί υπό όρους οικόπεδο 600 τ.μ. στην περιοχή της Παναγίας Μούτσαινας στο Βροντάδο για να  δημιουργηθεί ο τοπικός ξενώνας καρκινοπαθών. Οι ευεργέτες και η διοίκηση έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την διαμόρφωση και την  υπογραφή σύμβασης που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα και των δύο πλευρών.                                                                                          
Η οικογένεια Βουραντά θα επισκεφθεί τη Χίο στις 25 του μηνός. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ