Κοινωνία

8/7/14 14:49

τελ. ενημ.: 8/7/14 14:49

Πρακτικές δεκαετίας 1950 στο Ε.Κ. Χίου

Σε νέες καταγγελίες αυτή τη φορά με αφορμή τον αποκλεισμό αντιπροσώπων από τη Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Χίου προχωράει η γραμματεία ΠΑΜΕ Χίου.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη του ΚΚΕ, η απερχόμενη πλειοψηφία προσπαθεί με «δόλιους αντισυνδικαλιστούς τρόπους, να κρατηθεί στις εργοδοτικές- κυβερνητικές καρέκλες για να συνεχίσει να βάζει πλάτες στις αντιλαϊκές πολιτικές».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει πρακτικές δεκαετιών του 1950 με στόχο όπως λέει να αλλοιωθεί η θέληση των εργαζομένων.

Η απερχόμενη διοίκηση σύμφωνα με το ΠΑΜΕ:

  • Ακύρωσε στην πράξη την απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Χ. – προκειμένου να στήσει διασπαστικό σωματείο στο χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων – για λήξη των εκλογικών διαδικασιών των Α΄ βάθμιων σωματείων στις 29 Μάη.
  • Δημιούργησε διασπαστικό σωματείο στους ιδιωτικούς υπαλλήλους στις 27 Ιούνη 2014 ανατρέποντας στην πράξη το άρθρο 3 παράγραφος 9 που προάγει «την ενότητα των εργαζομένων κατά κλάδο» και χρησιμοποιώντας ρουσφέτια και υποσχέσεις εκμεταλλευόμενη τη διογκούμενη ανεργία στη νεολαία. Τέλος αξιοποιώντας τα σεμινάρια επιμόρφωσης εργαζομένων οδήγησε τους άνεργους νέους σε αυταπάτες για το εργασιακό τους μέλλον. Το ίδιο το Ε.Κ.Χ., δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις, απολάμβανε οικονομικά οφέλη στην πλάτη των ανέργων, βάζοντας πλάκα ταφόπλακα στις Σ.Σ.Ε. (Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας).
  • Απέκλεισαν με νομικά τερτίπια τον νόμιμα εκλεγμένο αντιπρόσωπο της ΕΤΕ – ΔΕΗ και στέλεχος του ΠΑΜΕ Δημήτρη Ψωμαδάκη (πρακτικό αρχαιρεσιών 14-6-2013 με την παρουσία πρωτοδίκη)
  • Αφαίρεσαν αντιπρόσωπο του Σωματείου Οικοδόμων και μείωσαν τη δύναμη του από 11 αντιπροσώπους σε 10 (!!!) ερμηνεύοντας το άρθρο 13 παράγραφοι β, γ όπως τους βολεύει!!!

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση