5.1.2015 10:03

Πότε ανοίγουν τα σχολεία και πότε ξανακλείνουν για τις εκλογές

Οι διακοπές των Χριστουγέννων οδεύουν προς το τέλος τους και σε λίγες μέρες οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολικά θρανία. Τα σχολεία θα ανοίξουν για το νέο έτος στις 8 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη. Άλλωστε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για τις γιορτές των Χριστουγέννων όριζε ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν μέχρι και 7 Ιανουαρίου ενώ και   σε ιστοσελίδες σχολείων υπάρχει και σχετική ανακοίνωση. Προς ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών να αναφέρουμε ότι από φέτος η γιορτή των Τριών Ιεραρχών δεν χαρακτηρίζεται ως αργία για τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης αλλά ως σχολική εορτή όπως και για τα σχολεία της Αθμιας. Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο ΦΕΚ 1861/2014 για το σχολικό έτος 2014−2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα ΠΔ 201 και 200  προβλέπεται υποχρεωτικός εκκλησιασμός για εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα για τα δημοτικά σχολεία ισχύουν τα ακόλουθα: την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός και σχετικές εκδηλώσεις στις οποίες παίρνει μέρος όλο το διδακτικό προσωπικό. Όσον αφορά τα νηπιαγωγεία το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στον εκκλησιασμό και στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής τους. Στο ΠΔ 200 άρθρο 4 παράγραφος 5 αναφέρεται ότι ο εκκλησιασμός των νηπίων μπορεί να γίνει ύστερα από απόφαση του διδακτικού προσωπικού, εφόσον το επιτρέπουν οι τοπικές συνθήκες και εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την ομαλή μετάβαση στο ναό.   Ακόμα δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος αλλά ως είθισται τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου καθώς και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου λόγω των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.  


Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ