16.1.2015 18:05

Ποιος θα πληρώσει το... λάδι στη ΔΕΗ;

ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 30.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 

Η μία αστοχία διαδέχεται την άλλη στη ΔΕΗ της Χίου με μεγάλο οικονομικό κόστος σε βάρος της Εταιρείας, την ώρα που, κατά τα άλλα, για λόγους οικονομίας έχει προχωρήσει σε περικοπές ταλαιπωρώντας τους καταναλωτές και πελάτες της.

 

Το λάδι

Από τις μηχανές της ΔΕΗ και από τις καύσεις συγκεντρώνεται λάδι, το οποίο η Επιχείρηση, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, κατά διαστήματα απομακρύνει από τις εγκαταστάσεις της με βυτία. Η Διεύθυνση της ΔΕΗ Χίου έδωσε εντολή για απομάκρυνση των υπολειμμάτων λαδιού. Ο αρμόδιος υπάλληλος υποστήριξε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πριν καθαριστούν τα βυτία που περιείχαν νερό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το νερό θα αναμιγνύονταν με το λάδι και θα δημιουργούνταν πρόβλημα.

 

Και η ζημιά

Η παραπάνω πρόταση την οποία εισηγήθηκε υπάλληλος με εμπειρία χρόνων, δεν υιοθετήθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Αντίθετα ειδοποιήθηκε η εταιρεία για τη μεταφορά των λαδιών, η οποία και φόρτωσε τα βυτία.

Το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι στο «φορτίο» ήταν ανάμεικτο λάδι με νερό, κατά παράβαση των όρων σύμβασης της εταιρείας επεξεργασίας βιομηχανικών λαδιών με τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα τώρα η Εταιρεία να διεκδικεί  αποζημίωση 30.000 ευρώ από τη ΔΕΗ!

Και το ερώτημα είναι αυτές τις 30.000 ευρώ, ποιος θα τις πληρώσει; Ο καταναλωτής να υποθέσουμε;

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ