Κοινωνία

22/3/14 18:02

τελ. ενημ.: 22/3/14 18:02

Πέθανε ο κύπριος υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο κύπριος υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν από χθες σε κρίσιμη κατάσταση, έπειτα από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη στο γραφείο του, συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην Κύπρο θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος, ενώ για τις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Νωρίτερα το πρωί, τον επισκέφθηκε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος καταφανώς συγκλονισμένος, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, δήλωσε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται, μόνο οι προσευχές θα μπορούσαν να βοηθήσουν».

Ανάμεσα στους σημερινούς επισκέπτες στο νοσοκομείο ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε χθες στο γραφείο του. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι κατά την εθιμοτυπική συνάντησή τους ο κ. Μητσόπουλος φαινόταν καλά και τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε σε λίγα λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης το ελληνικό υπουργείο Άμυνας σε συνεννόηση και με το υπουργείο Υγείας έστειλε την Παρασκευή με κυβερνητικό αεροσκάφος στην Κύπρο νευροχειρουργό για να κάνει επέμβαση στον κ. Μητσόπουλο.

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση