29.3.2023 12:56

ΠΕΣ - ΝΑΤ - "Φιέστες...κοροϊδίας"

Φιέστα διοργανώνει σήμερα στις 1 το μεσημέρι το ΝΑΤ με το Υπουργείο Εργασίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην οποία με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, θα παρουσιάσουν τις «δράσεις, που οδήγησαν στον εκσυγχρονισμό του Ν.Α.Τ. και στον μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων συνταξιοδοτικών υποχρεώσεών του»!!??.

«Η αλλαγή πλεύσης και ο εκσυγχρονισμός του ΝΑΤ», αποτελεί πρόκληση για τη Ναυτεργατική οικογένεια, που βιώνει τη διαρκή υπονόμευση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, από την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Τώρα σοβαρολογείτε???

Εκσυγχρονισμός είναι όταν συνεχίζεται η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης που έγινε με μνημονιακούς νόμους, παρότι διατυμπανίζετε υποκριτικά για έξοδο από τα μνημόνια??

Εκσυγχρονισμός είναι όταν στον επαναυπολογισμό της κύριας σύνταξης για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πριν το ν.4387/2016, δεν υπολογίζεται το σύνολο των εισφορών, που έχουν καταβληθεί, αλλά μόνο ο μισθός εν ενεργεία και το επίδομα Κυριακών, χωρίς να υπολογίζεται η άδεια??

Εκσυγχρονισμός είναι η λεηλασία της περιουσίας του ΝΑΤ και η μη αξιοποίηση της προς όφελος των Ναυτεργατών, όπως το Νοσηλευτικό ίδρυμα Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια, που έχει εγκαταλειφθεί από το 1977, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιωτικών κλινικών υγείας??

Εκσυγχρονισμός είναι ότι ακόμα εκκρεμούν να αποδοθούν αναβαθμίσεις συντάξεων, ενώ έχουν καταβληθεί οι αντίστοιχες εισφορές??

Εκσυγχρονισμός είναι να χρειάζεται να καταθέτει ο κάθε συνάδελφος δύο και τρείς φορές χαρτιά για να πάρει την πετσοκομμένη σύνταξη??

Εκσυγχρονισμός είναι να σε τρέχουν από τον «Άννα στον Καϊάφα» για να δεις σε ποιο στάδιο είναι η πορεία της σύνταξης και άκρη να μη βρίσκεις??

Εκσυγχρονισμός είναι να εκκρεμούν χιλιάδες κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και το εφάπαξ??

Εκσυγχρονισμός είναι η φιλοεφοπλιστική πολιτική με νομοθετικές ρυθμίσεις, θαλασσοδάνεια και χρέη από οφειλές ασφαλιστικών εισφορών, που προκάλεσαν     1 δις ευρώ οργανικό έλλειμμα στο ΝΑΤ και την ένταξη του στον ΕΦΚΑ με τον ν.4387/2016 ??

Όχι κύριοι, αυτό που κάνετε σήμερα δεν είναι Εκσυγχρονισμός αλλά… προεκλογική φιέστα!!!!

Η Παγχιακή Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ δεν αποδέχεται την κοροϊδία και απαιτεί:

∙ Άμεση έκδοση των συντάξεων.

∙ Πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, Την επαναφορά της 13ης και τη 14ης σύνταξης, Την επαναφορά του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους.

∙ Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

∙ Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης του Ν.3865/10 (ΑΚΑΓΕ).

∙ Κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Με συναδελφικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς                                                                                       
Δ.Σ ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ