1.7.2015 10:32

Οργή και αγανάκτηση [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 120 ΕΥΡΩ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΕΣ ΛΙΣΤΕΣ

Η αγανάκτηση η οργή και κυρίως η απογοήτευση κυριαρχούσαν στα πικραμένα βλέμματα των συνταξιούχων της Χίου που βρέθηκαν πρωί- πρωί έξω από τις τράπεζες για να πάρουν τα 120 ευρώ της σύνταξης τους.

Χθες αργά τα μεσάνυχτα ανακοινώθηκε ότι η καταβολή των συντάξεων στην εθνική θα γίνεται αλφαβητικά με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν κατέβει στην πόλη για τη σύνταξη τους από τα χωριά και να φεύγουν χωρίς να πληρωθούν.

Εντάσεις δεν υπήρξαν ίσως να συνέτεινε και η παρουσία της αστυνομίας που ήταν έντονη σε όλα τα καταστήματα των τραπεζών στα οποία καταβάλλονταν οι συντάξεις.

Η σημερινή κατάσταση πάντως με τους συνταξιούχους να είναι στην ουρά έξω από τις τράπεζες δείχνοντας την ταυτότητα τους για να μπουν και με δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ, μόνο το αίσθημα αξιοπρέπειας των συνταξιούχων δεν τόνωσε, όπως αρέσκεται στην κυβέρνηση να αναφέρει.

«Θαλασσοπνιγόμουνα τόσα χρόνια για να έρχομαι σαν τον ζητιάνο να παίρνω 120 ευρώ; Μας ξεφτίλισαν» ξέσπασε συμπολίτης μας ενώ άλλοι καταφέρονταν κατά όλων των κυβερνήσεων που μας έφεραν στον γκρεμό και κυρίως κατά του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία.

«Θα ψηφίσουμε την Κυριακή και θα ψηφίσουμε ΝΑΙ. Τουλάχιστον με τους άλλους δεν ζητιανεύαμε τα 120 ευρώ, ούτε φοβόμασταν για τα λεφτά μας. Να έχεις στον λογαριασμό και να μην μπορείς να σηκώσεις».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ