15.1.2015 20:36

Οι ενάλιες αρχαιότητες… μπλοκάρουν το Παντουκειός

ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΩΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στο γρανάζι των ενάλιων αρχαιοτήτων φαίνεται ότι μπλέκει, προς το παρόν, το πάγιο αίτημα των κατοίκων Συκιάδας και Παντουκειούς για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του οικισμού αλλά και δημιουργία υποδομών ώστε να μπορούν να προσεγγίσουν περισσότερα αλιευτικά αλλά κυρίως τουριστικά σκάφη.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είχε την πρώτη του επαφή με τους κατοίκους της περιοχής θέτοντας εξ’ αρχής ζήτημα σχεδιασμού κι επικαιροποίησης της μελέτης που είχε ξεκινήσει επί δημοτικής αρχής Μαλαφή, αλλά ολοκληρώθηκε κατά το ήμισυ από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Π. Λαμπρινούδη.

«Μπλέξαμε στις αρχαιότητες»

Σύμφωνα με τον Μ. Μπελέγρη η δημιουργία υποδομών που θα επιτρέψει στο Παντουκειός να ενταχθεί στον χάρτη των καταφυγίων, ιδανικών για φιλοξενία τουριστικών σκαφών, απαιτεί την απεμπλοκή από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Η Αρχαιολογία έχει θέσει ως αρχαιολογική ζώνη την περιοχή γύρω από τη βραχονησίδα του Αγίου Στεφάνου, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει η όποια επέμβαση στο Παντουκειός.

«Με αυτή τη λογική τέτοια ζώνη μπορεί να θεωρηθεί και η Λαγκάδα κι Οινούσσες. Είναι ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων, που όμως απαιτεί έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό. Το σίγουρο είναι ότι θα μιλάμε πλέον σε βάθος διετίας. Μέχρι τότε, χωρίς όμως να λαμβάνει τη μορφή δέσμευσης, σκεφτόμαστε να κάνουμε χρήση εποχικής πλωτής προβλήτας ώστε να ενεργοποιηθεί και το Παντουκειός», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ